Tweede seizoen ‘The Last of Us’ zal ten vroegste in 2025 uitkomen

Fans van The Last of Us zullen nog even geduld moeten hebben voor ze meer van het favoriete reeks kunnen zien. Het tweede seizoen van de HBO-serie zal namelijk ten vroegste in 2025 gereleaset worden.

 In de Verenigde Staten staken sinds begin mei zo’n 11.500 scenaristen van de Writers Guild of America (WGA) omdat er nog geen overeenkomst is tussen hen en de Alliance of Motion Picture and Television Producers over een nieuwe arbeidsovereenkomst. Daardoor liggen er verschillende producties stil.

Tweede seizoen The Last of Us 

Ook The Last of Us is getroffen door die staking. Er zijn al castings geweest voor het tweede seizoen van die succesreeks, maar toch zullen we nog minstens tot 2025 moeten wachten voor we dat tweede seizoen kunnen bekijken. Daarmee zal het vervolg van The Last of Us iets langer op zich laten wachten dan velen hoopten. Tijdens het eerste seizoen liet hoofdrolspeler Pedro Pascal (Joel) namelijk verstaan dat de opnames mogelijk al eind 2023 zouden beginnen. Dat zal nu echter niet lukken.

HBO-topvrouw Francesca Orci heeft in een interview met Deadline gesproken over de impact van de scenaristenstaking van Hollywood op The Last of Us. De preproductie daarvan is namelijk stopgezet omdat het scenario van sommige afleveringen nog niet klaar was. Dat wil zeggen dat de opnames ten vroegste ergens in 2024 zullen kunnen beginnen. Daarna duurt het naar schatting nog zo’n achttien maanden voor het nieuwe seizoen klaar is, waardoor we kunnen uitgaan van halverwege 2025. Als de staking langer blijft duren, kan het tweede seizoen van The Last of Us mogelijk nog verder uitgesteld worden.

Meer
Lees meer...