‘The Last of Us’ seizoen 2 zal waarschijnlijk pas in 2025 verschijnen

Het eerste seizoen van The Last of Us is afgelopen. Vorige week verscheen de negende en laatste aflevering van dat seizoen op Streamz. De reeks was wereldwijd een gigantisch succes en de makers maakten dan ook al een tijdje geleden bekend dat er een tweede seizoen zou komen. Dat seizoen zal ten vroegste eind 2024 verschijnen.

The Last of Us is een van de populairste series van het moment. De komst van een tweede seizoen is dan ook geen verrassing. Dat seizoen zal zich vooral focussen op de verhaallijn uit de game The Last Of Us Part II. Daarbij is sprake van een tijdsprong, maar die zal geen invloed hebben op de cast van de serie.

Bella Ramsey en Pedro Pascal zullen dus opnieuw te zien zijn als Ellie en Joel. Maar wanneer dat seizoen precies zal verschijnen, is nog één groot vraagteken. De opnames zouden namelijk pas eind 2023 of begin 2024 van start gaan.

The Last of Us

The Last of Us speelt zich af in een postapocalyptische wereld, twintig jaar na de vernietiging van de moderne beschaving. Overlever Joel wordt ingehuurd om de 14-jarige Ellie uit een quarantainezone te smokkelen. Wat begint als een kleine klus, wordt al snel een meedogenloze, hartverscheurende reis door de Verenigde Staten waarin Joel en Ellie op elkaar aangewezen zijn om te overleven.

Het eerste seizoen ging in januari van start en was bij ons negen weken lang te volgen op Streamz. De slotaflevering verscheen vorige week, maar toch wordt er nu al uitgekeken naar een vervolg. Dat vervolg zal zich focussen op het tweede deel van het spel. Daarover lieten de makers ook al weten dat ze meerdere seizoenen zouden nodig hebben om dat verhaal te coveren.

Eind 2024

Wanneer het volgende seizoen precies zal verschijnen, is nog niet bekend. Maar in een recent interview van actrice Bella Ramsey in The Jonathan Ross Show vertelt de 19-jarige alvast dat de fans nog een tijdje zullen moeten wachten. “Ik denk dat we eind dit jaar of begin volgend jaar beginnen met filmen”, vertelt ze. “Dus het zal waarschijnlijk pas eind 2024 of begin 2025 verschijnen.”

Meer
Lees meer...