‘The Last of Us’ krijgt meer dan twee seizoenen

Het eerste seizoen van The Last of Us is afgelopen. Vandaag verscheen de negende en laatste aflevering van dat seizoen op Streamz. De reeks was wereldwijd een gigantisch succes en de makers maakten dan ook al een tijdje geleden bekend dat er een tweede seizoen zou komen. Maar dat is niet alles, want ook daarna zouden er nog enkele seizoenen volgen.

We overdrijven niet als we The Last of Us een van de beste series van het moment noemen. Week na week weet de HBO-reeks, die bij ons te zien is via Streamz, opnieuw te overtuigen met spannende verhaallijnen en indrukwekkende acteerprestaties van Pedro Pascal (Joel) en Bella Ramsey (Ellie).

De populariteit van de reeks zorgde er al meteen voor dat de reeks werd verlengd voor een tweede seizoen. Maar in een recent interview van makers Craig Mazin en Neil Druckmann met GQ kwam er nog meer goed nieuws uit de bus.

The Last of Us …

The Last of Us speelt zich af in een postapocalyptische wereld, twintig jaar na de vernietiging van de moderne beschaving. Overlever Joel wordt ingehuurd om de 14-jarige Ellie uit een quarantainezone te smokkelen. Wat begint als een kleine klus, wordt al snel een meedogenloze, hartverscheurende reis door de Verenigde Staten waarin Joel en Ellie op elkaar aangewezen zijn om te overleven.

De reeks is volledig gebaseerd op de gelijknamige videogame van Naughty Dog. Het eerste seizoen omvat dan ook zo goed als het volledige eerste spel.

Part Two

Het leek de meesten dan ook voor de hand liggend dat het tweede seizoen het volledige tweede spel naar het televisiescherm zou brengen. Maar dat lijkt nu niet het geval. In het interview met GQ laten Mazin en Druckmann weten dat het daarvoor nog meer seizoenen zal nodig hebben. “Het is meer dan één seizoen”, vertelt Druckmann. “We gaan nog niet zeggen hoeveel precies, maar het is er meer dan één.”

Fans kunnen dus alvast uitkijken naar nog veel meer The Last of Us in de nabije toekomst. Tot die tijd is het eerste seizoen vanaf nu volledig te bekijken op Streamz. Volgende week volgt nog een bonusaflevering waarin we enkele behind the scenes-beelden te zien krijgen.

Meer
Lees meer...