‘The Last Of Us’: Actrice Bella Ramsey zal rol van Ellie blijven spelen ondanks tijdssprong

Het eerste seizoen van The Last of Us is afgelopen. Maandag verscheen de negende en laatste aflevering van dat seizoen op Streamz. De reeks was wereldwijd een gigantisch succes en de makers maakten dan ook al een tijdje geleden bekend dat er een tweede seizoen zou komen. Daarin is sprake van een tijdssprong, maar die zal het populaire duo Bella Ramsey en Pedro Pascal niet uit elkaar halen.

We overdrijven niet als we The Last of Us een van de beste series van het moment noemen. Week na week weet de HBO-reeks, die bij ons te zien is via Streamz, opnieuw te overtuigen met spannende verhaallijnen en indrukwekkende acteerprestaties van Pedro Pascal (Joel) en Bella Ramsey (Ellie).

Het was dan ook geen verrassing toen het tweede seizoen een tijdje geleden al werd aangekondigd. Dat seizoen zal zich, net zoals eventuele seizoenen daarna, vooral focussen op de verhaallijn uit de game The Last Of Us Part 2. Daarbij is sprake van een tijdssprong, maar die zal geen invloed hebben op de cast van de serie.

The Last of Us

The Last of Us speelt zich af in een postapocalyptische wereld, twintig jaar na de vernietiging van de moderne beschaving. Overlever Joel wordt ingehuurd om de 14-jarige Ellie uit een quarantainezone te smokkelen. Wat begint als een kleine klus, wordt al snel een meedogenloze, hartverscheurende reis door de Verenigde Staten waarin Joel en Ellie op elkaar aangewezen zijn om te overleven.

De reeks is volledig gebaseerd op de gelijknamige videogame van Naughty Dog. Het eerste seizoen omvat dan ook zo goed als het volledige eerste spel.

Tijdssprong

Het tweede seizoen zal beginnen waar The Last of Us: Part 2 ook is gestart. Die game speelt zich vijf jaar na het einde van het eerste deel af. Dat betekent ook dat het personage Ellie (Bella Ramsey) vijf jaar ouder zal zijn in het volgende seizoen van de HBO-reeks. Dat maakt haar 19 jaar in plaats van 14 jaar.

Maar toch zal de productie blijven rekenen op Bella Ramsey (19), dat maakten makers Craig Mazin en Neil Druckmann bekend tijdens een persconferentie (via ScreenRant). “Bella was 17 toen ze bij ons van start ging. Nu is ze 19, wat ook de leeftijd van Ellie is in Part 2. Het gaat er bij ons wel een beetje anders uitzien. Het gaat de show zijn die ik samen met Neil (Druckmann, de andere maker) wil maken. En wij maken het met Bella”, vertelt Craig Mazin.

Ook Druckmann wil nog graag met Ramsey verder. “De enige reden waardoor onze samenwerking zou stoppen, is als Bella niet meer met ons wil samenwerken”, vult hij aan.

Meer
Lees meer...