‘The Last of Us’ seizoen 2 loopt vertraging op door staking bij scenaristen

Ook de voorbereidingen op het tweede seizoen van The Last of Us zijn getroffen door de zogenaamde writers strike. In de Verenigde Staten staken sinds vorige week namelijk zo’n 11.500 scenaristen van de Writers Guild of America (WGA) omdat er nog geen overeenkomst is tussen hen en de Alliance of Motion Picture and Television Producers over een nieuwe arbeidsovereenkomst. Daardoor liggen er al verschillende producties stil

Hoewel het tweede seizoen van The Last of Us vermoedelijk pas in de loop van 2025 zou verschijnen, zijn de voorbereidingen erop al even bezig. Variety meldt namelijk dat de casting voor de nieuwe rollen in dat vervolg op dit moment aan de gang was. Acteurs die daarvoor op auditie kwamen, zouden scripts uit de game The Last of Us Part II hebben moet voorlezen.

Staking

Dat is nodig omdat er op dit moment nog geen script is voor het tweede seizoen van de serie. De reden daarvoor is vrij simpel. Showrunners Craig Mazin en Neil Druckmann hebben het scenario- en productiewerk in overeenkomst met de staking namelijk stilgelegd. Die eerste is zelfs al gezien bij de stakers zelfs om hen te steunen. Mazin was in seizoen ook verantwoordelijk voor het scenario van zo goed als iedere aflevering. Druckmann nam daarbij wel aflevering 7 ‘Left Behind” voor zijn rekening en hielp ook met de eerste en laatste aflevering.

Het einde van de staking van de scenaristen in de Verenigde Staten lijkt voorlopig nog niet in zicht. Experts zeggen zelfs dat die nog lang zou kunnen duren. Daardoor zijn, naast The Last of Us, ook series zoals Andor (Disney+) en Stranger Things (Netflix) getroffen.

Meer
Lees meer...