‘The Last of Us’ grote winnaar op MTV Awards

Afgelopen weekend vonden in Santa Monica, Californië de MTV Movie & TV Awards plaats. Daar worden elk jaar de meest succesvolle films en series van het afgelopen jaar in de bloemetjes gezet. Dit jaar kon vooral de HBO-reeks The Last of Us op heel wat liefde rekenen. De productie nam maar liefst drie beeldjes mee naar huis.

Het jaar is nog niet afgelopen, maar toch kunnen we bijna met zekerheid zeggen dat The Last of Us nu al een van de beste series van dit jaar is. De reeks hield het internet wekenlang in de ban en zorgde ervoor dat acteur Pedro Pascal ondertussen wordt gezien als “the father of the internet“. Ook jonge actrice Bella Ramsey zette zichzelf met haar rol als Ellie op de kaart. Het succes van de serie werd ook tijdens de MTV Awards van dit jaar heel duidelijk.

The Last of Us

The Last of Us speelt zich af in een postapocalyptische wereld, twintig jaar na de vernietiging van de moderne beschaving. Overlever Joel wordt ingehuurd om de 14-jarige Ellie uit een quarantainezone te smokkelen. Wat begint als een kleine klus, wordt al snel een meedogenloze, hartverscheurende reis door de Verenigde Staten waarin Joel en Ellie op elkaar aangewezen zijn om te overleven.

Het eerste seizoen ging in januari van start en was bij ons negen weken lang te volgen op Streamz. Ondertussen is er ook al een tweede seizoen aangekondigd.

Awards

De reeks was wekenlang the talk of the town op het internet. Dat zorgde ervoor dat ook de hype rond The Last of Us alleen maar bleef toenemen. De eerste aflevering haalde in de Verenigde Staten 4,7 miljoen kijkers op de eerste dag. Bij de laatste aflevering was dat aantal al opgeklommen tot 8,2 miljoen kijkers.

Het is dus geen verrassing dat The Last of Us tijdens de MTV Movie & TV Awards met drie beeldjes naar huis ging. De reeks won de prijs voor Beste Serie, Pedro Pascal won voor zijn rol als Joel de prijs voor Beste Held en samen met zijn collega Bella Ramsey won hij ook nog eens de prijs voor Beste Duo.

Daarnaast gingen de belangrijkste prijzen naar Scream VI voor Beste Film, Jenna Ortega voor Beste Actrice in een Serie, Tom Cruise voor Beste Acteur in een Film en Joseph Quinn voor Beste Doorbraak.

Meer
Lees meer...