‘Stranger Things’-acteur Joseph Quinn denkt niet dat Eddie zal terugkeren

Het laatste seizoen van Stranger Things zal zonder het personage Eddie zijn. Het personage stierf in het vorige seizoen, maar toch hoopten fans dat hij nog zou terugkeren. Die kans lijkt nu bijzonder klein, want na regisseur Shawn Levy laat nu ook acteur Joseph Quinn weten dat hij niet verwacht dat Eddie opnieuw te zien zal zijn.

Net zoals elk seizoen had ook dit seizoen van Stranger Things zo zijn fan favorites. Naast slechterik Vecna (Jamie Campbell Bower) was ook Eddie (Joseph Quinn) meteen gigantisch populair.

Maar jammer genoeg liep het vierde seizoen niet zo goed af voor Eddie. Toch gingen de fans ervan uit dat een terugkeer er nog inzat. Sommigen begonnen zelfs een petitie, maar dat blijkt nu weinig zin te hebben. De kans dat het personage opstaat uit de dood lijkt zo goed als onbestaande. Dat laat nu ook Quinn weten.

Eddie Munson

In mei dit jaar was de hype rond Stranger Things weer helemaal terug. Toen kwam het eerste deel van het vierde seizoen uit én maakten de fans kennis met het personage Eddie Munson. Op het eerste zicht leek Eddie een irritante, bizarre ‘freak’ met een voorliefde voor satanistische muziek en rituelen. Maar al snel leerde de kijker de echte Eddie kennen.

Doorheen het seizoen ontpopte hij zich tot een van de meest besproken personages van de reeks én zorgde hij voor een iconische scène waarin Metallica ook een grote rol speelde. Maar zoals dat vaak gaat met populaire personages, liep het niet zo goed af voor Eddie in de laatste aflevering. In een gevecht met demobats in het Upside Down stierf hij in de armen van zijn goeie vriend Dustin (Gaten Matarazzo).

Geen terugkeer

Hoewel de fans initieel nog hoopten op een terugkeer van Eddie “de freak” Munson, lijkt die hoop nu compleet neergehaald te zijn. Eerst was er al regisseur en producer Shawn Levy die zei dat “het bijna onmogelijk is om hem dat te laten gebeuren” en nu volgt ook acteur Joseph Quinn met een uitspraak.

In een interview met British GQ vertelt hij dat hij alleszins nog niet is teruggevraagd door de Duffer Brothers. “Ik weet het echt niet. Maar zijn verhaal was ten einde. Hij had een mooi begin, midden en einde. Dus ik denk dat het beter is als hij niet terugkeert”, vertelt hij.

Stranger Things staat in onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...