‘Stranger Things’ deelt video waarin acteur Joseph Quinn foutloos ‘Master of Puppets’ repeteert

Na Running Up That Hill heeft de Netflixserie Stranger Things nog een andere klassieker terug naar de top gebracht. In de laatste aflevering is namelijk te zien hoe het personage Eddie (Joseph Quinn) de song Master of Puppets van Metallica brengt. Dat doet hij aan de hand van zijn gitaar en een indrukwekkende solo. En die moest natuurlijk geoefend worden.

Het schrijversteam van Stranger Things heeft een eigen Twitteraccount waarop ze af en toe leuke video’s en foto’s delen. Nu het vierde seizoen van de serie erop zit, deelt het account heel wat nieuwe behind the scenes-beelden. Zo ook een video waarin acteur Joseph Quinn de gitaarsolo van zijn personage Eddie oefent. En dat doet hij zo goed als foutloos. Toch was het niet Quinn die de uiteindelijke solo inspeelde.

Gitaarsolo

Toen acteur Joseph Quinn auditie deed voor de rol van Eddie Munson, is hem gevraagd of hij gitaar speelde. Dat deed hij, waarna hij maandenlang de gitaarpartij van Master of Puppets repeteerde. Die song ging namelijk een grote rol spelen in het leven van Eddie en in de serie. Quinn zorgde er dus voor dat hij het lied bijna foutloos kon meespelen, ondanks het feit dat de solo toch zou ingespeeld worden door iemand anders.

In de video op Twitter is te zien hoe de acteur Master of Puppets van Metallica speelt op zijn Eddie-gitaar én met de ringen van het personage. Op de achtergrond speelt de originele song en de gitaar lijkt ook niet aangesloten, maar toch lijkt zijn vingerzetting zo goed als perfect. Ook tijdens het filmen van de uiteindelijke scène speelde Quinn de solo volledig zelf. Achteraf werd er een ingespeelde versie op gemonteerd.

Eddie Munson

In de serie werd het personage Eddie Munson in een mum van tijd razend populair. Hij was een achttienjarige metalfan, inclusief ringen en lang haar, maar met een peperkoeken hart. Hoewel het personage aan het begin nogal bizar overkwam, won hij na één aflevering al alle harten.

Maar daar kwam in de seizoensfinale jammer genoeg een einde aan. Het personage vocht tegen het kwaad in het Upside Down en stierf daar tijdens een gevecht met demobats. Omdat heel wat fans graag meer willen zien van het personage, zijn sommigen nu een petitie gestart. Op die manier hopen ze dat Eddie Munson nog terugkeert.

Meer
Lees meer...