Metallica reageert op toenemend succes ‘Master of Puppets’ na ‘Stranger Things’

Na Running Up That Hill heeft de Netflixserie Stranger Things nog een andere klassieker terug naar de top gebracht. In de laatste aflevering is namelijk te zien hoe het personage Eddie (Joseph Quinn) de song Master of Puppets van Metallica brengt. Dat doet hij aan de hand van zijn gitaar en een indrukwekkende solo. Door de serie krijgt het lied uit 1986 weer extra aandacht.

Vorige week, op 1 juli, kwam het tweede deel van Stranger Things 4 uit. Op diezelfde dag speelde Metallica hun hit Master of Puppets op de main stage in Werchter. Maar wat de band misschien niet had verwacht, is dat die song de dagen daarna terug ging ontploffen op de streamingdiensten. Net zoals met Running Up That Hill van Kate Bush leken de kijkers van Stranger Things het lied te herontdekken. En daar leek de band maar al te blij mee.

Nostalgie

Al vier seizoenen lang gebruiken de makers van Stranger Things bekende muziek uit de jaren ’80 om hun verhaal mee te vertellen. En dat lukte al een aantal keren denderend. Zo werden songs als Never Ending Story (Limahl), Should I Stay or Should I Go (The Clash) en Don’t Mess Around With Jim (Jim Croce) dankzij de serie opnieuw enorm populair.

En dit seizoen is het de beurt aan Running Up That Hill (Kate Bush) en Master of Puppets (Metallica). Die songs zorgden in het huidige seizoen voor twee van de meest intense scènes en konden daardoor dus op extra aandacht rekenen. Kate Bush reageerde eerder al op het grote succes, maar nu deelde ook Metallica een reactie.

“Een eer”

Dat deed de band via Instagram. Daar deelde het de scène waarin het personage Eddie (Joseph Quinn) de volledige solo uit Master of Puppets speelt op zijn gitaar om zo de demobats te lokken. In het bijschrift deelt de band zijn liefde voor de Duffer Brothers (de bedenkers, red.) en de belangrijke rol van muziek in de reeks.

“We waren zo enthousiast over onze song in de serie”, vertelden ze. “Niet alleen omdat het een onderdeel van de show werd, maar vooral omdat het in zo’n belangrijke scène werd gebruikt. We waren volledig weggeblazen, het is zo prachtig gedaan. Het was een eer om zo’n rol te mogen spelen in het verhaal van Eddie.”

Meer
Lees meer...