Kate Bush reageert op succes ‘Running Up That Hill’ door ‘Stranger Things’

Zangeres Kate Bush heeft gereageerd op het terugkerende succes van haar song Running Up That Hill. Dat lied kwam voor het eerst uit in 1985, maar is recent terug razend populair geworden door de serie Stranger Things. In een statement op haar website vertelt de zangeres nu over hoe dankbaar ze de nieuwe luisteraars is.

Al sinds 2016 staat de serie Stranger Things bekend om zijn nostalgische soundtrack. Aangezien de serie zich volledig in de jaren ’80 afspeelt, volgt de muziek daar ook in. Zo horen kijkers in bijna elke aflevering een echte klassieker. Een aantal van die klassiekers zijn zelfs dankzij Stranger Things weer bekender geworden. En in het vierde seizoen is de grootste herontdekking Running Up That Hill van Kate Bush. De zangeres reageerde nu zelf op dat succes.

Running Up That Hill

In Stranger Things staan wel vaker songs centraal. En dat is ook in het nieuwe seizoen 4 het geval. In een belangrijke scène waarin het personage Max (Sadie Sink) de dood in de ogen kijkt, lijkt de song Running Up That Hill haar redder in nood te zijn. Door de belangrijke functie van het lied in de reeks, zijn de fans van Stranger Things nu helemaal gek op de song van Kate Bush.

Door het succes van de serie klom het lied uit 1985 na bijna veertig jaar dus weer omhoog in de hitlijsten. En ook op streamingdiensten kregen de luistercijfers een boost.

Reactie

Zangeres Kate Bush heeft nu op dat succes gereageerd. Dat deed ze via een statement op haar website. “Je hebt waarschijnlijk al gehoord dat mijn song Running Up That Hill in het nieuwe seizoen van het fantastische Stranger Things zit”, stond er geschreven. “Dat lied heeft dankzij de jonge fans van de serie een volledig nieuw leven gekregen en we love it! Het is allemaal zo verrassend en fijn. Dankjewel aan iedereen die de song luistert en steunt. Ook ik wacht nu ongeduldig af tot ik de rest van het seizoen te zien krijg in juli.”

Bekijk de Stranger Things-scène met Running Up That Hill hier:

Meer
Lees meer...