‘Stranger Things’: Deze liedjes hoor je in seizoen 4

Sinds vrijdag staan de eerste zeven afleveringen van Stranger Things 4 online. Die afleveringen zijn zonder twijfel al een pak enger dan alle vorige seizoenen samen, maar één ding is hetzelfde gebleven: de nostalgische jaren ’80 soundtrack. Netflix deelde meteen na de release de soundtrack al op Spotify en andere streamingdiensten.

Al sinds 2016 staat de serie Stranger Things bekend om zijn nostalgische soundtrack. Aangezien de serie zich volledig in de jaren ’80 afspeelt, volgt de muziek daar ook in. Zo horen kijkers in bijna elke aflevering een echte klassieker. Een aantal van die klassiekers zijn zelfs dankzij Stranger Things weer bekender geworden. Dit seizoen lijkt die grote herontdekking Running Up That Hill van Kate Bush te worden.

Soundtrack

Aangezien het volledige seizoen nog niet online staat, is dat ook bij de soundtrack het geval. Maar toch kunnen fans van de serie Stranger Things al genieten van een uitgebreide afspeellijst vol klassiekers uit de serie. In de eerste afleveringen waren er namelijk al heel wat grote hits uit de jaren ’80 te horen. Onder andere California Dreamin’ van The Beach Boys, Psycho Killer van Talking Heads en Running Up That Hill van Kate Bush zijn op de soundtrack te vinden.

Dat laatste lied is meteen ook het meest populaire lied uit het nieuwe seizoen. Doordat de song van Kate Bush al meerdere keren aan bod kwam in de serie, hebben ook fans op TikTok het opgepikt. Daardoor lijkt het alsof Running Up That Hill een tweede leven heeft gekregen onder de jeugd. We zijn alvast benieuwd welke klassiekers de laatste twee afleveringen van Stranger Things 4 ons gaan bieden. Dat zullen we te weten komen op 1 juli 2022, want dan komt Volume 2 uit op Netflix.

Beluister de soundtrack van Stranger Things 4 hier:

Stranger Things 4 Volume 1 al helemaal uitgekeken? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...