‘Stranger Things’ katapulteert ‘Running Up That Hill’ van Kate Bush terug naar de top

Sinds vrijdag 27 mei staat het eerste deel van Stranger Things 4 op Netflix. De release zorgde meteen voor een soort verschuiving op sociale media, want iedereen heeft het erover. De eerste zeven afleveringen zorgden meteen voor de nodige spanningen en cliffhangers, maar ook één bepaald lied had een belangrijke rol. Namelijk Running Up That Hill van Kate Bush. En dat lied is dankzij de serie weer helemaal terug.

Al sinds 2016 staat de serie Stranger Things bekend om zijn nostalgische soundtrack. Aangezien de serie zich volledig in de jaren ’80 afspeelt, volgt de muziek daar ook in. Zo horen kijkers in bijna elke aflevering een echte klassieker. Een aantal van die klassiekers zijn zelfs dankzij Stranger Things weer bekender geworden. En dit seizoen lijkt de grootste herontdekking Running Up That Hill van Kate Bush te worden.

Running Up That Hill

Al vier seizoenen lang gebruiken de makers van Stranger Things bekende muziek uit de jaren ’80 om hun verhaal mee te vertellen. En dat lukte al een aantal keren denderend. Zo werden songs als Never Ending Story (Limahl), Should I Stay or Should I Go (The Clash) en Don’t Mess Around With Jim (Jim Croce) dankzij de serie opnieuw enorm populair.

Ook dit seizoen is er alvast één song waar iedereen het over heeft. Namelijk Running Up That Hill van Kate Bush uit 1985. In de serie is dat het favoriete lied van het personage Max Mayfield (Sadie Sink) en is het verschillende keren te horen. Maar de grootste reden voor de populariteit is zonder twijfel het feit dat de song voor een van de krachtigste scènes in de serie ooit zorgde.

Nieuw leven

Na de release werd Running Up That Hill ook meteen opgepikt door TikTok. Daardoor lijkt het alsof het een tweede leven heeft gekregen bij de jeugd. En dat succes vertaalde zich nadien in de streamingcijfers. Op dit moment is het lied namelijk de meest beluisterde song op iTunes en ook op Spotify schieten de cijfers de hoogte in.

We zijn alvast benieuwd welke klassiekers de laatste twee afleveringen van Stranger Things 4 ons gaan bieden. Dat zullen we te weten komen op 1 juli 2022, want dan komt Volume 2 uit op Netflix.

Beluister Running Up That Hill van Kate Bush hier:

Meer
Lees meer...