‘Stranger Things’: Duffer Brothers geven uitleg over de lengte van de afleveringen van seizoen 5

Na een seizoen vol extra lange afleveringen, willen de Duffer Brother in seizoen 5 van Stranger Things terugkeren naar een iets korter format. Het slotseizoen van de populaire Netflixreeks zal wel opnieuw afgesloten worden met een aflevering die minstens twee uur duurt.

Voor het vierde seizoen van Stranger Things pakten de Duffer Brothers, showrunners van de reeks, uit met superlange afleveringen. Terwijl een aflevering tijdens de eerste drie seizoenen gemiddeld zo’n 50 minuten duurde, kregen we nu telkens ongeveer 1 uur en 15 minuten voorgeschoteld. De seizoensfinale, die sinds vrijdag 1 juli op Netflix staat, duurde zelfs 2,5 uur.

Lange seizoensfinale, kortere afleveringen

Ook de slotaflevering van het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things zal minstens twee uur duren. Dat zeiden Matt en Ross Duffer op de podcast Happy Sad Confused. “Bij veel series is de voorlaatste aflevering zeer sterk, waarna de slotaflevering een stuk minder is. Dat willen we vermijden door een seizoen te doen eindigen met één heel lange aflevering. Ik verwacht dat de finale van seizoen 5 ook minstens twee uur zal duren.”

Voor de andere afleveringen van het vijfde seizoen van Stranger Things, dat nog wel even op zich zal laten wachten, zouden de Duffer Brothers wel terug willen naar een korter format. “In het vierde seizoen hadden we een lange opbouw nodig voor de hoofdpersonages opnieuw te maken krijgen met het bovennatuurlijke. In seizoen 5 zal dat uiteraard niet het geval zijn omdat we de zaken in seizoen 4 niet hebben afgerond”, leggen ze uit.

Luister hier naar de Duffer Brothers over seizoen 5 van Stranger Things:

Stranger Things 4 is te zien op Netflix. Bekijk hier onze lijst met 50 beste series.

Meer
Lees meer...