‘Stranger Things’: Duffer Brothers verklappen wanneer ze beginnen aan scenario seizoen 5

Fans van Stranger Things zijn het de laatste jaren gewoon geworden van te moeten wachten op nieuwe afleveringen van hun nieuws serie. Voor het vijfde en laatste seizoen zal die wachttijd echter mogelijk wat korter zijn. De Duffer Brothers verklapten namelijk dat ze eind augustus met de writers’ room samenkomen om te beginnen aan het scenario van dat aankomende seizoen.

Terwijl er tussen seizoen 1 (juli 2016) en seizoen 2 (oktober 2017) van Stranger Things maar iets meer dan één jaar zat, begonnen de makers daarna het geduld van de fans meer en meer op de proef te stellen. Seizoen 3 kwam er uiteindelijk in juli 2019, terwijl we voor seizoen 4 zelfs bijna drie jaar moesten wachten. De eerste zeven afleveringen van dat seizoen verschenen op 27 mei 2022, terwijl de laatste twee, extra lange, afleveringen afgelopen vrijdag 1 juli gereleaset werden op Netflix.

Nu iedere fans ongetwijfeld al het razend spannende vierde seizoen gezien heeft, is het uitkijken naar seizoen 5. Dat wordt meteen ook het laatste seizoen van Stranger Things. Eerder werd al bekendgemaakt dat er een tijdsprong zal gemaakt worden, maar verder is er nog maar weinig geweten over hoe de populaire Netflixreeks zal eindigen.

Writers’ room in augustus

Zelfs voor de Duffer Brothers, de showrunners van Stranger Things, is nog niet exact duidelijk hoe alles in seizoen 5 zal verlopen. In een exclusief gesprek met de website Collider spraken ze over hoe hun planning er de komende tijd uitziet.

“We gaan in juli een kleine vakantie nemen en dan komen we terug. Ik weet dat de writers’ room in die eerste week van augustus samenkomt”, zei hij daar. Op het eerste zicht klinkt dat als goed nieuws voor de fans van Stranger Things die uiteraard hopen om zo snel mogelijk meer te zien van hun favoriete reeks.

Wanneer verschijnt seizoen 5 van Stranger Things op Netflix?

Toch moet er misschien ook niet te hard van stapel gelopen worden. Een reeks met de populariteit en het budget van Stranger Things maken, neemt namelijk heel wat tijd in beslag. Het zou dus gerust kunnen dat het nog wel even duurt voor seizoen 5 ook effectief op Netflix verschijnt.

Er is echter ook goed nieuws. Toen er door de coronacrisis niet meteen kon begonnen worden met de opnames van het vierde seizoen, besloten de Duffer Brother namelijk om het schrijven het scenario van de twee laatste seizoenen van Stranger Things iets anders aan te pakken. “We hebben seizoen 4 en 5 als één geheel bekeken”, zeiden ze daar eerder al over. Er is de voorbije jaren dus al gewerkt aan het slotseizoen van Stranger Things.

Meer
Lees meer...