‘Stranger Things’ seizoen 5 zal een tijdsprong maken

De laatste twee afleveringen van seizoen 4 moeten nog verschijnen, maar toch zijn de makers van Stranger Things al bezig aan het vijfde. En dat seizoen zal er misschien een beetje anders uitzien. Makers Ross en Matt Duffer hebben namelijk in een interview verteld dat de kans op een tijdsprong tussen seizoen 4 en 5 heel groot is.

Het vijfde seizoen van Stranger Things zal zich hoogstwaarschijnlijk meer dan een jaar na seizoen 4 afspelen. Dat hebben de Duffer Brothers laten weten in een interview met TV Line. De tijdsprong was aanvankelijk niet de bedoeling, maar door de vertraagde opnames en de coronacrisis zijn de plannen veranderd. Matt en Ross Duffer willen namelijk dat de leeftijden van de acteurs beter overeenkomen met die van de personages.

Seizoen 5

De kans bestaat dat het volgende seizoen van Stranger Things zich niet zal afspelen in het jaar 1987, zoals normaal gezien het geval zou zijn. Doordat de opnames in 2020 en 2021 zijn vertraagd door de coronacrisis, zijn ook de acteurs een pak ouder geworden. Daardoor is er bij seizoen 4 al heel wat commentaar op het feit dat ze er geen 14 of 15 jaar meer uitzien. En daar zouden de makers in het komende seizoen dus iets aan willen doen.

“Normaal gezien zouden we seizoen 4 en seizoen 5 meteen na elkaar filmen”, klonk het bij de Duffer Brothers in een interview met TV Line. “Maar door alle vertragingen was dat niet meer mogelijk. Daarom moeten we nu een nieuw plan uitdokteren met de schrijvers en producers van het verhaal.” En dat plan lijkt een tijdsprong te bevatten. “Ik ben er bijna zeker van dat we een stukje verder in de tijd gaan”, vertelt Ross Duffer.

Seizoensfinale

Toch lijkt de focus nog niet op het volgende seizoen te liggen. “We zijn nu in gesprek met iedereen om te zien hoe we dat kunnen doen in seizoen 5. Maar op dit moment ligt de focus nog steeds bij het vierde seizoen. Want geloof het of niet, we zijn nog steeds bezig aan de laatste twee afleveringen. Die zijn echt gigantisch.” En dat kunnen we geloven, want de seizoensfinale van seizoen 4, die op 1 juli uitkomt, duurt maar liefst 2 uur en 19 minuten.

Bekijk de trailer van het huidige seizoen van Stranger Things hier:

https://www.youtube.com/watch?v=yQEondeGvKo

Stranger Things 4 Volume 1 al helemaal uitgekeken? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...