‘Stranger Things’: Spotify helpt je met het vinden van het nummer dat jou gaat redden van Vecna

De twee slotafleveringen van het vierde seizoen van Stranger Things staat sinds enkele dagen eindelijk op Netflix. In Volume 1 van dit seizoen maakten we al kennis met de nieuwe slechterik Vecna en hoe Max daaraan nipt kon ontkomen. Dat deed ze dankzij het lied Running Up That Hill van Kate Bush. Om zelf te weten wat jouw zogenaamde savior song is, maakte Spotify een speciale tool.

Na drie jaar wachten is het sinds vrijdag eindelijk tijd voor de seizoensfinale van Stranger ThingsIn het eerste deel zagen we hoe de nieuwe slechterik Vecna (Jamie Campbell Bower) de volledige groep in de ban houdt. Onder andere Max (Sadie Sink) maakte daarmee kennis, maar zij kon ontkomen dankzij Running Up That Hill van Kate Bush. Die scène uit het vierde seizoen van Stranger Things katapulteerde het lied uit 1985 meteen terug naar de top van de hitlijsten en zorgde voor een enorme revival voor de Britse zangeres.

Spotify

Het fragment met Max en haar savior song inspireerde Spotify om een speciale tool te maken. Daarmee kunnen fans van Stranger Things ontdekken welk nummer hen in geval van nood zou redden van Vecna. De streamingdienst lanceerde namelijk de zogenaamde Upside Down playlist. Het algoritme van Spotity combineert daarin jouw favoriete nummers met nummers uit Stranger Things.

“The Upside Down Playlist neemt een aantal van je favoriete nummers en mixt ze met een handvol Stranger Things-klassiekers om een sfeer te creëren die sterk genoeg is om de meest angstaanjagende vijand van Hawkins af te weren”, zegt Spotify daar zelf over. Om te weten welk nummer dat voor jou is, open je gewoon de playlist en kijk je welk lied bovenaan staat.

Als je daarna nog inspiratie wil, kan je ook gewoon de playlist van het vierde seizoen van Stranger Things beluisteren.

Bekijk hier de Running Up That Hill-scène van Max in Stranger Things:

Het volledige vierde seizoen van Stranger Things staat nu op Netflix. Zoek je iets nieuws op Netflix? Bekijk dan onze lijst met de 50 beste series.

Meer
Lees meer...