‘Stranger Things’ deelt timelapse van hoe acteur Jamie Campbell Bower Vecna wordt

In het vierde seizoen van Stranger Things maakten we kennis met Vecna, en hoewel het lijkt alsof dat monster gemaakt werd met special effects is dat niet het geval. In een nieuwe video toont Stranger Things namelijk hoe acteur Jamie Campbell Bower omgetoverd wordt in Vecna.

Het eerste deel van het vierde seizoen van Stranger Things staat nu al iets meer dan drie weken op Netflix en in die tijd wist het al uit te groeien tot het best bekeken seizoen van een Engelstalige serie op de streamingdienst ooit. Met nog een week tracking te gaan, stak Stranger Things 4 Volume 1 het tweede seizoen van Bridgerton al voorbij. In de nieuwe afleveringen maakten we kennis met Vecna/Henry Creel. Die wordt gespeeld door acteur Jamie Campbell Bower die voor de rol heel wat uren in de make-upstoel moest doorbrengen. Die uren vatte Netflix nu samen in een timelapse.

Vecna

Vecna is een van de opvallendste personages uit het vierde seizoen van Stranger Things. Hij leeft in het Upside Down en heeft het daar gemunt op jongeren die worstelen met onopgeloste trauma’s. Deze teistert hij met nachtmerries waarna hij hun botten breekt en hun ogen implodeert.

Later in het seizoen wordt duidelijk dat Vecna eigenlijk Henry Creel is. Hij werd geboren met telepathische krachten en nadat hij z’n moeder en zus vermoordde met die krachten wordt hij geplaatst in een psychiatrische instelling. Daar komt hij terecht onder de supervisie van Dr. Brenner. Hij werd zo testobject 001 en assisteerde vervolgens Dr. Brenner tijdens zijn experimenten op andere kinderen, waaronder ook Eleven. Henry kreeg daarbij een implantaat in z’n nek dat z’n krachten onderdrukte. Op een bepaald moment helpt Eleven Henry door het implantaat te vernielen, maar daardoor komen de krachten van Henry terug. Hij vermoordt alle andere kinderen en het personeel. Omdat Eleven niet mee wil gaan in z’n plan om alle mensen uit te roeien, probeert hij ook haar te vermoorden. Daarbij overmeestert Eleven hem en stuurt ze hem naar het Upside Down, waar hij Vecna wordt.

7,5 uren

Hoewel het makkelijk zou zijn om Vecna te maken met CGI-effecten, kiest Stranger Things ervoor om hier geen gebruik van te maken. In plaats daarvan gebruiken de makers protheses en make-up. In een video die gedeeld werd via Instagram toont Netflix ons nu hoe acteur Jamie Campbell Bower omgetoverd werd in Vecna.

Dat proces duurt in totaal 7,5 uren, zo vertelde de acteur al in een interview met The Hollywood Reporter. Gelukkig voor ons versnelde Netflix het proces tot een filmpje van 39 seconden. Daarin krijgen we het hele proces te zien. Zo moet Jamie Campbell Bower niet enkel urenlang in een make-upstoel zitten maar moet hij ook rechtstaan en op z’n rug liggen om alle protheses aan te brengen. Tijdens de video komen er ook enkele hilarische momenten voorbij. Zo zien we Vecna een telefoontje plegen en van een Starbucksbeker sippen.

Bekijk hier de video waarin Jamie Campbell Bower Vecna wordt:

Het tweede deel van het vierde seizoen van Stranger Things verschijnt op vrijdag 1 juli 2022 op Netflix. Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...