‘Stranger Things’: Dit populaire personage ging bijna sterven in seizoen 1

De hype rond Stranger Things is weer helemaal terug. En dat weten ook bedenkers Matt en Ross Duffer. Daarom besloten ze om tijdens de Netflix Geeked Week een bommetje te droppen. Het had namelijk geen haar gescheeld of een van de populairste personages uit de reeks was in seizoen 1 al gestorven. En die keuze had het verhaal volledig kunnen omdraaien.

Op dit moment is Stranger Things aan een enorm sterke beurt bezig. De reeks is goed op weg om verschillende records te breken en ook op TikTok is Stranger Things overal. Maar toch had de serie er bijna compleet anders uitgezien. Dat vertelden de Duffer Brothers tijdens een interview met Netflix vorige week. Normaal gezien gingen de makers Steve Harrington (Joe Keery) namelijk al laten sterven in het allereerste seizoen.

Steve Harrington

In seizoen 4 van Stranger Things is het personage Steve Harrington, gespeeld door Joe Keery, een van de publiekslievelingen. Hij gedraagt zich als grote broer voor de jongere tieners, probeert zijn vrienden te beschermen en ziet zichzelf als degene die zou sterven om de anderen te helpen. Toch was het personage er bijna niet meer geweest.

Tijdens Netflix Geeked Week vertelden bedenkers Matt en Ross Duffer wat ze oorspronkelijk met Steve van plan waren. “Eigenlijk hadden we Steve maar in één seizoen geschreven. Maar het moment waarop hij de Demogorgon (een wezen uit de reeks, red.) aanviel, heeft alles veranderd”, vertelden ze. “Dat had eigenlijk een ander personage moeten zijn, maar Joe (Keery) had ons zo overtuigd, dat we er anders over beslist hebben.”

En de rest is geschiedenis, want ondertussen is Steve Harrington een echte fan favorite. In een ander interview zeiden de makers zelfs dat Stranger Things zonder Steve ondenkbaar is geworden. Of de broers daarmee willen zeggen dat Steve niet zal sterven in Vol. 2 van seizoen 4, dat valt af te wachten.

Bekijk het volledige Geeked-interview hier:

Meer
Lees meer...