‘Stranger Things’ verslaat ‘Bridgerton’ en breekt meteen Netflixrecord

Het nieuwe seizoen van Stranger Things staat sinds vorige week online en heeft nu al een Netflixrecord gebroken. De serie haalde namelijk het beste openingsweekend voor een Engelstalige serie op het platform ooit. Daarmee verslaat het Bridgerton.

Al sinds 2016 domineert Stranger Things Netflix en de lange wachtperiode tussen seizoen 3 en 4 heeft daar duidelijk niets aan veranderd. In zijn eerste weekend brak de serie namelijk al meteen een record. Dat meldt Forbes. Het kende het beste openingsweekend ooit en stak daarmee Bridgerton voorbij met ruime cijfers.

Stranger Things 4

Het is drie jaar geleden dat er nieuwe afleveringen van de serie Stranger Things verschenen. Daardoor kregen heel wat andere series de kans om kijkcijferrecords te breken. En die records waren de laatste twee jaar voor de Britse serie Bridgerton. Zowel seizoen 1 als seizoen 2 van de reeks behaalden zonder enige moeite nieuwe records. Maar toch moet de serie een van die records al meteen afgeven aan het vierde seizoen van Stranger Things.

Dat vierde seizoen kwam vorige week vrijdag, op 27 mei, uit op Netflix en brak al meteen een weekendrecord. Stranger Things 4 kon in de eerste drie dagen namelijk rekenen op maar liefst 286,7 miljoen kijkuren. Dat is bijna 100 miljoen uren meer dan het vorige record van Bridgerton, dat 193 miljoen kijkuren behaalde. Daarmee breekt Stranger Things dus zonder enige moeite het record van beste openingsweekend voor een Engelstalige serie op het platform ooit.

Andere records

Door die grote voorsprong heeft de serie zelfs al meteen nog een record verbroken. In drie dagen behaalde het namelijk ook al meer dan het weekrecord voor een Engelstalige serie op het platform. Ook dat stond op de naam van Bridgerton met 251,74 miljoen kijkuren, maar heeft Stranger Things dus nu al ingehaald.

Maar om het allergrootste record te breken, zullen nog heel wat mensen moeten kijken. Het record voor best bekeken serie op Netflix staat nog altijd op naam van Squid Game. Die serie behaalde in één week tijd 571,76 miljoen kijkuren. Het valt af te wachten of Stranger Things 4 op het einde van de week dicht bij dat record komt.

Bekijk de trailer van Stranger Things 4 hier:

https://www.youtube.com/watch?v=SN536StlaKU

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...