‘Squid Game’: zoveel kreeg de cast voor hun rol in de successerie van Netflix

Squid Game is voor Netflix een ware goudmijn gebleken. De Zuid-Koreaanse reeks verbrak niet alleen kijkersrecord van de streamingdienst, ze zorgde ook veel heel wat nieuwe abonnees. Dat alles samen zorgt ervoor dat Netflix enorme wisten maakte aan Squid Game, maar hoe zit dat met de hoofdrolspelers?

Netflix investeerde 21,4 miljoen dollar (zo’n 18,5 miljoen euro) in de productie van Squid Game. Het is de eerste Zuid-Koreaanse reeks waarvan de streamingdienst de productie zelf in handen had. Begin dit jaar maakte Netflix bekend dat het 750 miljoen dollar (645 miljoen euro) zou investeren in Zuid-Koreaanse films en series. Door het succes van Squid Game is die beslissing nu al een gouden zet gebleken. Begin deze week schatte Netflix de impactwaarde van de reeks al op 891,1 miljoen dollar (770 miljoen euro). Dat bedrag zal ongetwijfeld nog stijgen want Squid Game staat in veel landen nog steeds bovenaan de lijst van meest bekeken Netflixseries.

Lee Jung-jae

De reden dat het productiebudget van Squid Game relatief laag is, komt omdat de makers hoofdzakelijk kozen voor acteurs die zelfs in eigen land geen grote namen zijn. Een van de uitzonderingen daarop is Lee Jung-jae, die de hoofdrol van Seong Gi-hun – speler 456 – speelt. De 48-jarige Lee wordt al jaren beschouwd als een van de beste Zuid-Koreaanse acteurs en won al tal van awards.

Dat maker Hwang Dong-hyuk hem castte voor de rol van de nogal bange en enigszins stuntelige Seong Gi-hun, is wel opvallend. Lee Jung-jae speelde in het verleden namelijk voornamelijk charismatische, zelfzekere personages. “Ik wilde dat imago kapotmaken”, zei Hwang over zijn keuze.

Dat de scenarist en regisseur Lee graag wou, blijkt uit het loon dat de acteur kreeg voor zijn rol in Squid Game. Lee Jung-jae zou volgens Today Online 300 miljoen won (bijna 220.000 euro) hebben gekregen per aflevering. In totaal verdiende hij dus bijna 2 miljoen euro aan zijn acteerprestatie. Dat maakt hem meteen de op één na best betaalde Zuid-Koreaanse acteur in een serie, na It’s Okay To Not Be Okay-ster Kim Soo Hyun, maar voor Song Joong-ki uit Vincenzo en Hyun Bin uit Crash Landing on You.

Park Hae-soo en Jung Ho-yeon

Park Hae-soo, die medefinalist en speler nummer 218 Cho Sang-woo, speelt, moest het met heel wat minder stellen. Volgens Today Online kreeg de 39-jarige acteur zo’n 31.000 euro per aflevering. In totaal verdiende Park aan zijn acteerwerk voor Squid Game dus 279.000 euro. Toch zal ook hij nog verder de vruchten plukken van het succes van de reeks. Zo is hij binnenkort te zien in de Zuid-Koreaanse remake van La Casa de Papel, waarin hij de rol van Berlin zal spelen.

Jung Ho-yeon is de derde naam op de payroll van Squid Game. Zij maakte als de Noord-Koreaanse vluchtelinge Kang Sae-byeok – nummer 067 – haar acteerdebuut. Daarvoor was Ho-yeon wel actief als topmodel en liep ze shows voor heel wat grote merken. Voor haar eerste rol ooit kreeg ze naar schatting zo’n 10.000 euro per aflevering. Ook Jung Ho-yeon zal echter in de toekomst kunnen genieten van haar gestegen bekendheid. Sinds de release van Squid Game op Netflix steeg haar aantal volgers op Instagram op Netflix namelijk van 400.000 naar bijna 22 miljoen.

Andere rollen

Van de meeste andere acteurs in Squid Game lag het loon volgens Today Online heel wat lager. Zo zou de Indiër Anupam Tripathi, die nummer 199 Abdul Ali speelde, maar een bedrag tussen 60 en 300 euro per aflevering hebben gekregen. Het was voor de in Zuid-Korea wonende acteur dan ook zijn eerste deftige rol uit zijn carrière. De voorbije jaren moest hij het stellen met kleine naamloze cameo’s, onder andere in de Netflixfilm Space Sweepers. Ook voor Tripathi lijkt zijn loopbaan echter gelanceerd met ondertussen bijna 4 miljoen volgers op Instagram.

Meer
Lees meer...