Jung Ho-yeon uit ‘Squid Game’ gaat van 400.000 naar 14 miljoen Instagram-volgers in 2 weken

Tot enkele weken geleden wist je waarschijnlijk niet wie Jung Ho-yeon is, maar nu is de Zuid-Koreaanse werkelijk overal. Jung speelde de rol van Kang Sae-byeok (of nummer 067) in Squid Game en stal daarbij de harten van de miljoenen kijkers van de reeks. En dat vertaalt zich ook in een enorme stijging van haar aantal Instagramvolgers.

Jung Ho-yeon was tot voor kort enkel bekend als model. Maar vorige maand maakte ze haar acteerdebuut in Squid Game. En dat deed ze met verve want ze groeide uit tot een van de meest geliefde personages uit de reeks en zo kreeg Jung Ho-yeon ook zelf heel wat meer aandacht.

Van 400.000 naar 14 miljoen

Voor Squid Game verscheen, was Jung Ho-yeon al bekend in Zuid-Korea en bij de grote modekenners. Ze was namelijk te zien in het vierde seizoen van Korea’s Next Top Model, waar ze op de tweede plaats eindigde. Als model verscheen ze al op de catwalk voor verschillende grote namen en liep ze mee in defilés over de hele wereld.

Maar haar rol in Squid Game verveelvoudigde haar populariteit. Zo groeide het aantal volgers op het Instagram-account van Jung Ho-yeon van 400.000 volgers naar 14 miljoen in amper twee weken tijd. En daarmee is Jung Ho-yeon, die nog maar net haar eerste stapjes in de acteerwereld heeft gezet, al meteen de op één na meest gevolgde Zuid-Koreaanse actrice op Instagram. Daarbij moet ze enkel nog Bae Suzy voorlaten. Zij startte haar carrière als lid van de K-popgroep Miss A, maar groeide daarna uit tot een van de meest gevraagde actrices in Zuid-Korea. Zo was ze onder andere te zien in While You Were Sleeping, Vagabond en Start-Up. Op dit moment heeft zij 16,5 miljoen volgers op Instagram.

Bekijk hier enkele posts van Jung Ho-yeon op Instagram:

Meer
Lees meer...