‘Squid Game’ haalt nummer 1 in alle 83 landen waarvan data beschikbaar is

Er staat geen rem op het succes van de Zuid-Koreaanse reeks Squid Game. Zo heeft de reeks officieel in alle 83 landen waarvan data bestaat de eerste plaats gehaald in de Netflix-top 10. Geen enkele andere reeks van Netflix wist daar eerder in te slagen.

Op vrijdag 1 oktober stond Squid Game eventjes op de eerste plaats in de top 10 van India en daardoor heeft het een record te pakken. Door die laatste nummer één is Squid Game nu namelijk de eerste reeks ooit die in alle landen waarvan data beschikbaar is de eerste plaats haalt. In totaal is Netflix beschikbaar in 190 landen, maar niet van alle landen is de data online te vinden.

Overal ter wereld nummer één

De website FlixPatrol houdt voor elke Netflix-reeks bij waar hij te vinden is op de top 10 in ieder land. En op die site is nu iets bijzonder gebeurd. De Zuid-Koreaanse reeks Squid Game is er namelijk in geslaagd om in elk land waarvan data verzameld wordt, op de eerste plaats terecht te komen.

Netflix co-CEO Ted Sarandos liet eerder al weten dat Squid Game op weg is om de populairste Netflix-reeks ooit te worden. Daarmee zou het Bridgerton van de troon stoten. Netflix meet de populariteit van een reeks in het aantal huishoudens dat minstens twee minuten van een reeks bekijkt in de eerste 28 dagen sinds de release. Aangezien Squid Game verschenen is op vrijdag 17 september, duurt het nog zo’n kleine twee weken alvorens het cijfer bekend is. Het huidige record staat op naam van Bridgerton. Die reeks wist rond de jaarwisseling 82 miljoen huishoudens te trekken in de eerste 28 dagen sinds z’n release.

Het nieuwe record van Squid Game lijkt te bevestigen dat de reeks populairder is dan Bridgerton. Die laatste wist namelijk de nummer één plaats te halen in 76 landen, terwijl Squid Game daar dus nog een schepje bovenop doet.

Bekijk hier de trailer voor Squid Game:

Hier vind je onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...