Netflix lost trailer van ‘Space Sweepers’, het Zuid-Koreaanse antwoord op ‘Star Wars’

Netflix heeft zojuist de eerste volledige trailer gedeeld van de Zuid-Koreaanse sciencefictionfilm Space Sweepers. Daarin volgen we de bemanning van het ruimteschip The Victory in 2092 die probeert te overleven tussen ruimteafval terwijl de aarde onbewoonbaar is geworden.

Space Sweepers moest de eerste Zuid-Koreaanse blockbuster worden die zich afspeelt in de ruimte. Het plan was dan ook om de film afgelopen zomer te lanceren in de cinema. De coronacrisis gooide jammer genoeg roet in het eten, maar daardoor komt de dure film – met een budget van zo’n 17,5 miljoen euro – wel rechtstreeks naar Netflix.

LEES MEER: Netflix gaat zo’n 750 miljoen dollar investeren in Koreaanse series en films

Ruimteafval

In Space Sweepers volgen we de crew van het ruimteschip The Victory, die ruimteafval verzamelt en verkoopt. Tijdens een van die zoektochten vinden ze een 7-jarig meisje dat een robot en eveneens een massavernietigingswapen blijkt te zijn. Het eerste plan is om het meisje te verkopen op de zwarte markt. Later bedenken ze zich echter en veranderen ze van kleine afvalverzamelaars naar bewakers van de ruimte. Maar slagen ze erin om de vele aanvallen in de gevaarlijke omgeving te overleven?

Regisseur Jo Sung-hee (A Werewolf Boy) begon tien jaar geleden met het schrijven van het verhaal voor Space Sweepers toen hij hoorde over het probleem van ruimteafval. Hij vroeg zich af hoe Zuid-Koreanen, die normaal heel vastberaden zijn, met dit probleem zouden omgaan. Met Space Sweepers wil hij tonen dat dat harmonieus samenwerken eigenlijk de echte overwinning is.

Cast

De hoofdrol in de ruimteopera Space Sweepers is voor Song Joong-ki (Running Man, A Werewolf Boy, Descendants of the Sun). Hij speelt ruimtepiloot Tae-ho. De rest van de bemanning van het ruimteschip bestaat uit Kim Tae-ri (The Handmaiden, Mr. Sunshine) als ruimtepiraat Captain Jang, Jin Seon-kyu (Kingdom, Extreme Job) als ingenieur Tiger Park en Yoo Hai-jin (The Pirates, A Taxi Driver) als robot.

Space Sweepers is vanaf 5 februari te zien op Netflix

Kan je niet wachten? Dan vind je hier een lijst met de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...