Netflix gaat zo’n 750 miljoen dollar investeren in Koreaanse series en films

Zuid-Koreaanse series (K-drama’s) en films doen het opvallend goed op Netflix. Daarom heeft de streamingdienst nieuwe deals gesloten met de twee grootste productiehuizen van Zuid-Korea, samen goed voor zo’n 750 miljoen dollar (ongeveer 620 miljoen euro).

Toen de Zuid-Koreaanse film Parasite vorig jaar de Oscar voor Beste film in ontvangst mocht nemen, sprak regisseur Bong Joon-ho nog de legendarische woorden: “Als je voorbij de twee centimeter brede barrière van ondertitels kijkt, dan zal je zoveel andere geweldige films vinden”. En dat hebben ze bij Netflix begrepen. De streamingdienst zal de investeringen in films en series uit Zuid-Korea namelijk verdubbelen.

K-drama

Op dit moment zijn er al tientallen Koreaanse series of zogenaamde K-drama’s te vinden op Netflix, waarvan een deel Netflix Originals zijn. Die originals, waaronder The King: Eternal Monarch, Itaewon Class, Record of Youth en Start-Up, werden miljoenen keer bekeken door gebruikers uit alle uithoeken van de wereld.

Ook in ons land werd het door Netflix omschreven als één van de genres die in 2020 de grootste groei kende. Vooral Kingdom en Crash Landing on You waren populair in ons land. Maar liefhebbers van het genre krijgen nu nog meer om naar uit te kijken.

750 miljoen dollar

Netflix zal de investering in Koreaanse films en series in 2021 verdubbelen. Daardoor zal er zo’n 750 miljoen dollar (zo’n 620 miljoen euro) naar Koreaanse film- en televisiemakers gaan. Netflix heeft zo deals gesloten met de twee grootste Zuid-Koreaanse productiehuizen: Studio Dragon en Jcontentree. Samengeteld zullen de twee studio’s in de komende drie jaar meer dan 40 nieuwe Netflix Originals uitbrengen.

Daarnaast krijgen de Zuid-Koreaanse Netflix Originals Sweet Home en Extracurricular al zeker een tweede seizoen. Dit jaar zullen ook de tweede seizoenen van Love Alarm en Kingdom, twee van de eerste Koreaanse Netflix Originals, verschijnen.

Studio Dragon

Studio Dragon maakt deel uit van de CJ ENM Group, een van de grootste mediagroepen in Zuid-Korea. Die groep bezit zo naast verschillende televisiezenders ook K-popbedrijven en CJ Entertainment, de studio achter het Oscarwinnende Parasite.

De deal met Netflix gaat over minstens 21 nieuwe reeksen in de komende drie jaar, maar geeft de streamingdienst ook de distributierechten van de oudere reeksen van Studio Dragon, waaronder Mr Sunshine, Romance is A Bonus Book, Stranger en Memories of the Alhambra. Die laatste krijgt ook een Amerikaanse remake.

Jcontentree

De tweede nieuwe studio is Jcontentree en is na Studio Dragon het grootste productiehuis van Zuid-Korea. Ook Jcontentree zal in de komende drie jaar “22 tot 23 nieuwe dramareeksen” maken voor Netflix. In Korea zelf zullen die verschijnen op de zender JTBC, dat in handen is van de mediagroep van Jcontentree, maar in het buitenland zullen de reeksen te vinden zijn op Netflix.

De groep rond Jcontentree was al verantwoordelijk voor de populaire Koreaanse reeksen Itaewon Class en SKY Castle, die allebei te vinden zijn op Netflix.

Meer
Lees meer...