‘Stranger Things’-acteur Jamie Campbell Bower maakt ook muziek (én wil binnenkort op tour)

Vrijdag komt het tweede deel van Stranger Things 4 op Netflix. Dat het spannend zal worden, daar valt niet meer aan te twijfelen. De makers lieten zelfs al weten dat er een aantal sterfgevallen zullen zijn. En voor die sterfgevallen is hoogstwaarschijnlijk het personage Henry Creel (Jamie Campbell Bower) verantwoordelijk. Maar wist je ook dat Bower naast acteur ook zanger is? Via Twitter liet hij alleszins weten dat hij binnenkort nog eens op tour wil.

Sinds eind mei is het eerste deel van Stranger Things 4 op Netflix te zien. Net zoals in vorige seizoenen betekende dat ook dat er een aantal nieuwe acteurs hun intrede deden. Eén daarvan was de Brit Jamie Campbell Bower. Hij was te zien als een van de medewerkers in het Hawkins Lab. Al bleek later dat het personage nog heel wat andere identiteiten had, waaronder Vecna. Doordat de acteur nu in zo’n gigantische reeks zit, groeit natuurlijk ook zijn populariteit. En om die reden zou Bower ook zijn zangcarrière nieuw leven willen inblazen.

Jamie Bower

Acteur Jamie Campbell Bower is naast dé nieuwe revelatie in Stranger Things ook nog muzikant. Net als veel van zijn collega’s uit de reeks heeft Bower er ook al wat muzikale projecten opzitten. Hij begon in musicals in de West End, maar werkte later ook aan zijn eigen muziek. Zo bracht de acteur onder de naam Jamie Bower in 2020 al het minialbum ‘Prologue’ uit en ook dit jaar loste hij twee nieuwe nummers op de EP ‘Run On’.

En hij is van plan om daar nog een lang vervolg aan te breien. Via Twitter laat Bower namelijk weten dat hij graag terug op tour zou willen gaan. “Ik zeg het maar, maar ik heb zin om op tour te gaan”, klonk het. Of er ook al concrete plannen zijn, is niet duidelijk.

Ander talent

Toch is Jamie Campbell Bower lang niet de enige in de cast van Stranger Things die met muziek bezig is. De meest succesvolle artiest is zonder twijfel Joe Keery (Steve in de serie). Hij is al jaren bezig onder zijn artiestennaam Djo en speelde zelfs al op verschillende festivals.

Ook actrice Maya Hawke (Robin) heeft onder haar eigen naam al het album ‘Blush’ gedropt. Daarnaast zit acteur Finn Wolfhard (Mike) in de band The Aubreys én is Gaten Matarazzo (Dustin) binnenkort te zien in de musical Dear Evan Hansen op Broadway.

Beluister hier een aantal van de songs van de volledige cast:

Meer
Lees meer...