‘Dear Evan Hansen’-film binnenkort te zien op Streamz

Goed nieuws voor de musicalfans onder ons. Vanaf 8 juni 2022 is de filmversie van Dear Evan Hansen bij ons te zien op Streamz. De film is een herwerking van de populaire musical. Net zoals in de originele Broadwaycast speelt acteur Ben Platt (Pitch Perfect, The Politician) de hoofdrol.

Vanaf volgende maand is er een beetje musical terug te vinden op de Vlaamse streamingdienst Streamz. Op 8 juni verschijnt namelijk de film Dear Evan Hansen. Die vertelt het verhaal van Evan Hansen, een jongen met een angststoornis die zijn weg probeert te vinden. Maar dat loopt niet van een leien dakje, zeker niet wanneer hij zichzelf in een nest van leugens nestelt.

Dear Evan Hansen

Dear Evan Hansen is een verfilming van de populaire musical met dezelfde naam. Die musical ging in 2017 in première en groeide al snel uit tot een van de bekendste musicals van de laatste jaren. De musical vertelt het verhaal van Evan Hansen, een jongen met een angststoornis die vaak paniekaanvallen krijgt wanneer hij te veel geprikkeld wordt. Hij is een nobody op school en moet van zijn psycholoog brieven naar zichzelf schrijven.

Door een onhandige samenloop van omstandigheden ontstaat er een groot misverstand: een van de brieven die hij van zijn therapeut aan zichzelf moest schrijven, komt in verkeerde handen terecht en wordt beschouwd als een afscheidsbrief van een klasgenoot die zelfmoord pleegde.

Film

De musical werd, mede door het verhaal en thema, enorm populair. Om die reden beslisten de makers dus dat het tijd was voor een film. Die kwam er in 2020. Daarin was Ben Platt, net zoals in de musical, terug te zien als Evan Hansen. Hij werd bijgestaan door o.a. Kaitlyn Dever (Booksmart, Dopesick), Nik Dodani (Atypical, Alex Strangelove), Julianne Moore (Hannibal, Kinsgman), Amy Adams (Enchanted, American Hustle) en Danny Pino (Cold Case).

De muziek van zowel de musical als de film werd geschreven door het duo Benj Pasek en Justin Paul. Zij schreven eerder ook de muziek voor The Greatest Showman en La La Land. Er zijn op muzikaal vlak een aantal verschillen tussen de film en de musical. Zo zijn er een paar songs geschrapt en komen er ook twee nieuwe bij.

Bekijk de trailer van Dear Evan Hansen hier:

De film van Dear Evan Hansen is vanaf 8 juni 2022 te zien op Streamz.

Meer
Lees meer...