9 locaties uit ‘La La Land’ die je echt kan bezoeken in de city of stars

Ryan Gosling en Emma Stone zijn niet de enige hoofdrolspelers van La La Land: een héél belangrijke rol is weggelegd voor Los Angeles. De stad wordt fantastisch mooi in beeld gebracht in de film en wij zijn er zeker van dat wij niet de enigen zijn die meteen goesting kregen om onze valiezen te pakken en te vertrekken. City of stars, are you shining just for me? Reken maar van yes. Dit zijn 9 plaatsen uit de film die je echt kan bezoeken.

1. Griffith Park

istock
Dit is zonder zeveren écht het zicht dat je hebt vanuit Griffith Park, waar Mia en Sebastian A Lovely Night zingen. Toegang tot het park is volledig gratis, maar om helemaal boven te geraken zal je wel een beetje moeten klimmen.

2. Griffith Observatory

istock

Griffith Observatory was al één van de grootste toeristische attracties van LA, maar na de film kan dit de nummer 1 locatie voor een romantische date worden.

3. Café Sur Le Lot

Warner Bros. Studio

Emma Stones personage, Mia, werkt in deze koffiebar op de Warner Bros. lot en sinds La La Land is dit een stop in de studiotour. Leuk weetje: de film is eigenlijk gemaakt door Lions Gate Entertainment Corp, maar enkele scenes zijn bij Warner Bros. gefilmd en de Mia’s job in de koffiebar is daar één van.

4. Lighthouse Cafe

www.lalaland.movie

Ryan Goslings personage, Sebastian, is vaak te vinden in het Lighthouse Cafe, een jazzbar waar hij piano speelt. De bar ligt net buiten het centrum van LA en is één van laatste jazz-swingbars in de stad. De manager van het café zegt dat zijn omzet al met 13 procent gestegen is in de laatste drie maanden.

5. Hermosa Pier

La La Land

De Santa Monica Pier is waarschijnlijk één van de bekendste plaatsen in LA, maar ook één van de drukste. Wie de drukte wil vermijden kan naar de Hermosa Beach Pier gaan, waar Ryan Gosling City of Stars, de soundtrack van de film, zingt.

6. Angel’s Flight

getty images
Sinds 2013 gesloten, maar je kan het nog altijd gaan bekijken. En de makers van de film hebben het één filmdag mogen gebruiken. Dateert trouwens van 1901 en er doet een petitie de ronde om het opnieuw te openen.

7. Rialto Theatre

lionsgate.com

De bioscoop waar Mia en Seabstian naar Rebel Without a Cause kijken kan je niet binnen. Het Rialto Theatre is al jaren dicht en wordt enkel gebruikt voor privé-evenementen. Door het succes van de film is de kans groot dat het gebouw gerestaureerd zal worden en weer open zal gaan voor het publiek.

8. Grand Central Market

getty images
De Grand Central Market is de oudste en grootste publieke markt van de stad en je kan er net zoals Mia en Sebastian eten bij ‘Sarita’s’. Zowel locals als toeristen komen hier om te eten en boodschappen te doen.

9. Century Freeway

lionsgate.com
Wie al deze locaties wil bezoeken, zal heel wat moeten rijden en veel geduld moeten hebben in drukke verkeer van Los Angeles. Maar het drukke verkeer kan voor deze locatie een voordeel zijn: als je op de Century Freeway in de file staat, waar Interstate 105 op Interstate 110 komt, sta je op de plaats waar de eerste dansscène uit de film zich afspeelt
Meer
Lees meer...