Makers van ‘Glee’ lanceren nieuwe komische serie: ‘The Politician’ 

De ‘Glee’-co-creators regisseerden ‘The Politician’ en dat de hoofdrolspeler een Broadway- acteur is, is zeker niet toevallig. De serie gaat over een tiener die de ambitie heeft om Amerikaans president te worden en zich hierop voorbereidt in de middelbare school. Hij probeert via allerlei manieren zijn imago en populariteit op te krikken bij de verschillende soorten groepjes op school en gebruikt daar ook zijn zangkunsten voor. De komedie zal vanaf 27 september te zien zijn op Netflix. 

Netflix heeft dit jaar het hoogste budget ooit uitgetrokken voor het aankopen van content en daar maken ze gretig gebruik van. Met hun budget van 15 miljard euro richten ze hun peilen op de aankoop van The Politician. Na een hevige biedingsstrijd won de streamingsreus en kocht de serie van Ryan Murphy, bekend als de regisseur van American Horror Story.

Verhaallijn

Payton Hobart, een welgestelde tiener uit Santa Barbara, weet al sinds zijn zevende dat hij Amerikaans president zal worden. Maar eerst zal hij zich moeten bewijzen in het meest verraderlijke politieke landschap van allemaal: Saint Sebastian High School. Hier krijgt hij te maken met verschillende politieke ideologieën, moet hij het tot klas-president schoppen en tegelijk probeert hij binnen te geraken in de prestigieuze universiteit Harvard. Om zich populair te maken bij de verschillende groepjes in de middelbare school moet hij soms zijn persoonlijkheid verloochenen met alle gevolgen van dien. Kortom, de perfecte komedie met een donker kantje om jou zondagavond mee te vullen.

De serie werd gecreëerd door het duo Brad Falchuck en Ian Brennan, die bekend staan voor hun successerie Glee. De hoofdrol wordt gespeeld door de Tony Award winnende, Broadwayacteur Brad Platt, die in The Politician in elke aflevering een nummer zal zingen.

Hier toch even een foto van de knappe hoofdrolspeler:

Gwyneth Paltrow

Opvallend is dat ook de voormalige actrice Gwyneth Paltrow meedoet aan de show. Zij gaf in 2017 nochtans aan een pauze te nemen van acteren en zou zich volledig concentreren op haar eigen lifestylebedrijf “Goop”. Maar voor haar man Brad Falchuck maakte ze een uitzondering. Dat liet ze zelf weten op Instagram:

Barbra Streisand, die onlangs in opspraak kwam na berispende opmerkingen aan de twee mannen die door Michael Jackson werden misbruikt en dit vertelden in de documentaire ‘Leaving Neverland’, zal een kleine rol vertolken in de serie. Andere leden van de cast zijn: Jessica Lange, Zoey Deutch, Lucy Boynton, Bob Balaban en Laura Dreyfuss. Zou de serie nog beter kunnen zijn dan Glee? Wij kijken er alvast naar uit, 27 september is het zover.

Op Netflix zijn natuurlijk nog een hoop andere geniale series te vinden: dit zijn volgens ons de 50 beste!

Meer
Lees meer...