Robbie Williams krijgt z’n eigen biopic van de regisseur van ‘The Greatest Showman’

Robbie Williams is ondertussen een vaste waarde in de muziekwereld. Maar ooit was dat niet zo. En dat verhaal wordt binnenkort verfilmd door Michael Gracey, de regisseur van ook The Greatest Showman. De Robbie Williams-film krijgt voorlopig de titel Better Man en focust op zowel de positieve stukken in z’n verhaal als de negatieve.

Goed nieuws voor de fans van Robbie Williams, want het leven van de Britse zanger wordt verfilmd. De biopic over het voormalig lid van Take That is momenteel in ontwikkeling. Regisseur van dienst is Michael Gracey, die ook al de The Greatest Showman regisseerde.

Jongetje in de bioscoop

Hoe dat verhaal precies verteld zal worden, wil Gracey niet kwijt. Wat hij wel vertelde tijdens een interview met Deadline is dat hij met z’n film (die de werktitel Better Man kreeg) hetzelfde gevoel wil creëren dat hij als kind in de bioscoop had.

“Ik herinner me dat ik als jongetje naar de bioscoop ging. Bepaalde films bliezen me echt van m’n sokkel en zorgden ervoor dat ik zei: ‘Dit heb ik nog nooit gezien.’ Ik wil gewoon dat het publiek datzelfde gevoel krijgt bij mijn films.”

Grote dromen

Het verhaal van Robbie Williams is niet zo sprookjesachtig. Het toont eerder hoe gedreven de jonge Brit was. Hij was niet een of ander “muzikaal genie” die vroeg of laat door heel de wereld ontdekt zou worden. Williams “had grote dromen en hij heeft die gevolgd”.

Wil, visie en zelfvertrouwen

“Hij is misschien niet de beste zanger of danser, maar toch is ie erin geslaagd om meer dan 80 miljoen albums te verkopen”, vertelde Gracey nog. “Je kan jezelf herkennen in deze kerel die niet vindt dat hij een uitzonderlijk talent heeft.”

“Maar dat heeft ie uiteraard wel. Wat hij nog heeft, is de wil, de visie en het zelfvertrouwen om te zeggen ‘nu ga ik m’n dromen nastreven’.”

Wanneer de biopic over Robbie Williams verschijnt, is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...