Robbie Williams richt een nieuwe band op

Robbie Williams heeft wilde plannend. De Britse zanger is namelijk een nieuwe band aan het vormen. En met die band wil hij niet zomaar concerten geven. Nope, hij wil een soort van raves organiseren in ruimtes waar hij overdag z’n kunst kan tentoonstellen.

Vijfentwintig jaar geleden is het ondertussen dat Robbie Williams z’n boyband Take That verliet. En al die jaren heeft Williams op z’n eentje muziek gemaakt. Maar nu lijkt het erop dat hij dat beu is. Hij heeft namelijk tijdens een Instagram Live verteld dat hij een nieuwe band aan het oprichten is.

Australische songwriters

De band heeft momenteel nog geen naam, maar telt wel al 3 leden. Naast Robbie Williams zullen we ook de Australische songwriters Flynn Francis en Tim Metcalfe te zien en te horen krijgen. “Klein project waar ik mee bezig ben met een paar vrienden van me”, vertelde Williams. “We vormen een band, iedereen.”

Robbie Williams werkte ook al met Flynn Francis en Tim Metcalfe samen aan z’n album ‘Take The Crown’ uit 2012. Eén van de nummers op dat album is het vrolijke Candy.

Nieuwe muziek en raves

De zanger liet ook weten dat hij binnenkort nieuwe muziek uitbrengt, maar niet onder de naam Robbie Williams. De band zal die nieuwe muziek niet tijdens gewone concerten brengen. Daar heeft Williams heel andere plannen voor, vertelde hij.

“Wat we gaan doen is dit: een ruimte huren, waar ik ook m’n kunst in kwijt kan. Overdag wordt die ruimte een galerij. En ’s avonds zal ik daar dj zijn en wordt het een muzikale tent, iets dat oudere mensen een rave noemen”, vertelde Robbie Williams tijdens z’n Instagram Live.

De Brit ziet het in elk geval groots. “Ik wil dat doen in Berlijn. En ook in Tokio. Ik wil het op heel veel verschillende plaatsen doen. Zou leuk zijn, toch?”

Kerstsingle

Welke naam de nieuwe band van Robbie Williams zal krijgen, wat voor muziek die zal brengen, en wanneer we die te horen zullen krijgen, is voorlopig nog onbekend. Voorlopig zullen we het dus moeten met de meest recente release van Robbie Williams, z’n kerstsingle Can’t Stop Christmas.

Meer
Lees meer...