‘Stranger Things’: Dit is wanneer seizoen 5 zou uitkomen

Vorige week kwam het tweede deel van Stranger Things 4 uit op Netflix. Hoewel het eerste deel op gigantisch veel fijne reacties kon rekenen, mist het tweede deel volgens veel fans een aantal belangrijke zaken. Toch wordt er door de cliffhanger al reikhalzend uitgekeken naar het volgende en laatste seizoen. In een interview met GQ laat acteur David Harbour (Hopper) alvast weten dat de release niet voor meteen zal zijn.

Tussen Stranger Things seizoen 3 en 4 zat een wachtperiode van drie jaar. Hoewel fans nu hopen dat het wachten op het laatste seizoen minder lang zal duren, zal dat waarschijnlijk niet echt het geval zijn. De opnames zouden namelijk pas in 2023 beginnen, waardoor een release in de loop van 2024 het vroegst haalbare lijkt. Dat liet acteur David Harbour weten.

Seizoen 5

Het vierde seizoen van Stranger Things staat volledig online. En daarin is te zien hoe de Duffer Brothers het publiek weer met een groot aantal vragen achterlaten: Welke connectie is er nog tussen Will, gespeeld door Noah Schnapp, en het Upside Down? Staat de echte wereld op ontploffen? Leeft Max nog? … enzovoort. Toch zullen die vragen nog niet meteen beantwoord worden, want het laatste seizoen zal nog even op zich laten wachten.

In een recent interview met het magazine GQ vertelt acteur David Harbour over het voorbije seizoen, zijn personage, de verwachtingen van de fans en de toekomst. Het vierde seizoen was voor de acteur en zijn personage eentje om u tegen te zeggen. Zo viel de acteur enorm veel af, omdat zijn personage maandenlang vastzat in een Russische gevangenis. Maar toch was er ook een pluspunt voor de acteur. Na vier seizoenen vormt zijn personage namelijk eindelijk een koppel met Joyce, gespeeld door Winona Ryder.

2024

Hoe die relatie verder zal verlopen en hoe de Hopper/Byers-familie stand zal houden tegen het opkomende kwaad in seizoen 5, dat zullen we waarschijnlijk pas in 2024 te zien krijgen. “Ik denk dat de opnames in de loop van volgend jaar van start gaan. Tegen het einde van 2022 zijn de scenario’s geschreven, daarna zijn er nog andere voorbereidingen, en dan kunnen we starten. Dus het laatste seizoen komt waarschijnlijk in 2024 uit, als we kijken naar hoe lang postproductie nog zal duren”, klinkt het.

Bekijk hier de trailer van Stranger Things 4:

Alles al gezien? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...