‘Stranger Things’-acteur David Harbour had het enorm zwaar tijdens opnames seizoen 4

Volgende week komt het eerste deel van Stranger Things 4 op Netflix. De fans wachten al sinds juli 2019 op nieuwe afleveringen en nu is het dus echt bijna zover. Tijdens de première in Brooklyn afgelopen weekend vertelde acteur David Harbour hoe hij de opnames van het seizoen beleefde en hoe zwaar het soms was.

Binnenkort komt de hype rond Stranger Things weer helemaal terug. Na drie jaar zonder nieuwe afleveringen kunnen fans vanaf vrijdag 27 mei terug genieten van een nieuw seizoen. Want dan komt het eerste deel van seizoen 4 op Netflix. Het tweede deel volgt op 1 juli. Vorig weekend, op 14 mei 2022, was er de première in Brooklyn, New York. Daar vertelden de acteurs alvast aan Netflix hoe zij de (extra lange) opnames hebben beleefd. Een van hen, acteur David Harbour, vertelde over hoe hij moest vermageren en hoe zwaar zijn scènes soms waren.

Ijskoud

In het vorige seizoen van Stranger Things zagen kijkers hoe het personage Jim Hopper (David Harbour) verdween in de Russische machine onder de grond. Daarna dachten de meesten dat Hopper was gestorven en niet meer zou terugkeren in het vierde seizoen. Tot Netflix aan het begin van 2020 een korte teaser deelde. Daarin was te zien dat Hopper nog leefde en vastzat in een ijskoude Russische gevangenis.

Daar gaat zijn verhaal in seizoen 4 nu verder. En dat betekende dus ook dat acteur David Harbour koudere oorden moest opzoeken. Om de gevangenisscènes er geloofwaardig te laten uitzien, trok hij samen met de rest van cast en crew naar Litouwen. Daar werden alle scènes in de sneeuw gedraaid. Daarnaast moest de acteur ook vermageren, aangezien zijn personage niet veel te eten zou krijgen.

Wreed

“Het was heel koud. Ik moest meestal zonder schoenen in de sneeuw rondlopen, terwijl het -28 graden was buiten”, vertelde hij aan Netflix. “Daarnaast at ik ook niet veel, dus dit seizoen was voor mij echt wreed. Zowel op fysiek als op emotioneel vlak.”

De opnames van seizoen 4 werden ook een aantal keer uitgesteld door de uitbraak van het coronavirus, wat het ook zeker niet makkelijker maakte voor de acteur. Zo moest hij een aantal maanden langer op zijn voeding letten, om een tijdje later te kunnen acteren alsof er niks gebeurd was. Op de première schitterde Harbour alvast in een kostuum waar alle personages van de reeks op afgebeeld stonden.

Bekijk het volledige interview hier:

Stranger Things Vol. 1 is vanaf 27 mei 2022 te zien op Netflix. Vol. 2 volgt op 1 juli.

Meer
Lees meer...