‘Stranger Things’ seizoen 4 kost meer dan 27 miljoen euro per aflevering

Dat Stranger Things een van de grootste Netflixseries ooit is, dat is geen geheim. Al sinds de release van het allereerste seizoen in 2016 is duidelijk dat er heel wat tijd, moeite en geld in de reeks wordt gestoken. Maar daar kwam natuurlijk elk seizoen nog meer geld en moeite bij. Het vierde seizoen, waarvan het eerste deel op 27 mei op Netflix komt, is meteen ook het duurste van allemaal.

Stranger Things seizoen 4 is een van de duurste tv-producties ooit. Eén aflevering zou namelijk meer dan 30 miljoen dollar (zo’n 27 miljoen euro) gekost hebben, meldt Wall Street Journal. Dat zorgt voor een totaalbedrag van over de 243 miljoen euro voor het volledige seizoen. Wat een immens bedrag is voor een televisieproductie.

Gigantisch duur

Al sinds 2016 is Stranger Things een van de goudhaantjes van streamingdienst Netflix. Dat zorgde er ook voor dat de makers van de reeks, de Duffer Brothers, elk seizoen hogerop wilden. Daarvoor moest Netflix telkens een groter budget uitrekken, zeker wanneer ook de acteurs meer geld per aflevering begonnen te vragen.

Voor seizoen 3 kregen acteurs Winona Ryder (Joyce) en David Harbour (Hopper) bijvoorbeeld zo’n 350.000 dollar (324.000 euro) per aflevering. Bij de jongere acteurs lag dat bedrag iets lager. Actrice Millie Bobby Brown (Eleven) kreeg rond de 290.000 dollar (268.000 euro) per aflevering, wat iets meer was dan de rest van de jongere cast die 250.000 dollar (231.000 euro) per aflevering verdiende.

Die lonen zullen zonder twijfel nog zijn toegenomen voor het vierde seizoen. Mede daardoor is het budget voor het komende, vierde seizoen tot een bedrag van 30 miljoen dollar (zo’n 27 miljoen euro) per aflevering gekomen. Maar dat komt ook door de toename van special effects, postproductie, gastacteurs, enzovoort. We zijn benieuwd hoe die som geld zich zal vertalen naar het kleine scherm.

Bekijk de trailer van Stranger Things 4 hier:

Stranger Things 4 Vol. 1 komt uit op 27 mei. Vol. 2 volgt op 1 juli. Geen zin om te wachten? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...