Gerucht: Brad Pitt gaat ‘Beetlejuice 2’ maken mét Michael Keaton en Winona Ryder

Goed nieuws voor de filmfans onder ons, want het productiebedrijf van Brad Pitt, Plan B, gaat een sequel van de populaire film Beetlejuice maken. De originele film is al sinds 1988 een echte klassieker en kreeg al verschillende keren bijna een vervolg. Toch heeft het tot nu geduurd vooraleer die plannen ook concreet werden. Michael Keaton en Winona Ryder, die ook in de eerste versie de hoofdrollen speelden, zouden allebei terugkeren. Dat meldt The Ankler.

Beetlejuice is back! Warner Bros. zou met het productiebedrijf Plan B, van Brad Pitt, bezig zijn aan een sequel van Beetlejuice. De originele film dateert al van 1988 en werd geregisseerd door Tim Burton. Daarna is het de geschiedenisboeken ingegaan als een ietwat bizar, maar geniaal project.

Doorheen de jaren is het verhaal populair gebleven en is het in de Verenigde Staten zelfs een heuse Halloween-klassieker. Redenen genoeg dus om er een vervolg aan te breien, al is het nieuws nog niet officieel bevestigd door de productie zelf.

Beetlejuice, Beetlejuice, Beetlejuice

Jeff Sneider, journalist bij The Ankler, liet via Twitter weten dat het productiebedrijf van Brad Pitt, Plan B, bezig zou zijn met een sequel van Beetlejuice. Hij vermeldde daarbij ook dat zowel Michael Keaton, die Beetlejuice speelde, als Winona Ryder zouden terugkeren voor het vervolg. Van Alec Baldwin, die ook meedeed in het origineel, is nog geen sprake. Of dat komt door het voorval op de set van Rust, is niet bekend.

Michael Keaton zou dus terug te zien zijn als Beetlejuice, het bizarre en enge wezen dat verschijnt als je zijn naam drie keer na elkaar roept. Hij stond in 1988 op de set met een piepjonge Winona Ryder (Stranger Things), die toen als 18-jarige actrice de rol van Lydia speelde. Ook zij zou terugkeren.

(Het artikel gaat verder onder de tweet)

Verhaal

Beetlejuice vertelt het verhaal van een jong koppel dat in een afgelegen huisje woont in een klein dorp. Op een dag komen ze om het leven in een auto-ongeluk en leven ze als geesten in hun eigen huis. Wanneer er een nieuw gezin intrekt, willen ze hen zo snel mogelijk terug buiten krijgen. Dat doen ze met de hulp van Beetlejuice, een raar wezen dat tot leven komt als je zijn naam drie keer roept.

Eén van de bekendste scènes uit de film is een tafelscène waarbij Beetlejuice het lichaam van alle aanwezigen overneemt en hen vervolgens Banana Boat Song (Day-O) van Harry Belafonte laat zingen en dansen. Ook op het einde van de film komt de muziek van Belafonte nog eens terug met Jump in The Line. We zijn benieuwd of de sequel even succesvol en bizar zal worden.

Bekijk hier de Day-O-scène uit Beetlejuice:

Meer
Lees meer...