Left Right
scrollTop top

Alec Baldwin openhartig in exclusief interview over dodelijk schietincident op set ‘Rust’: “Ik heb de trekker niet overgehaald”


Alec Baldwin 2018
© Alec Baldwin – Bron: Dennis Van Tine/ABACAPRESS.COM/Isopix

Alec Baldwin heeft in een exclusief interview met de zender ABC News gesproken over het dodelijk schietincident op de set van de film Rust, zo’n anderhalve maand geleden. De acteur schoot toen de 41-jarige cameravrouw Halyna Hutchins dood met een rekwisietwapen, dat toch een echte kogel bleek te bevatten. Baldwin ontkent nu echter dat hij de trekker van dat wapen overgehaald heeft.

Op 21 oktober 2021 sloeg het noodlot toe op de set van de westernfilm Rust in Santa Fe, New Mexico. Tijdens de generale repetitie voor de opnames hield acteur Alec Baldwin een antieke revolver vast die normaal enkel losse flodders mocht bevatten. Ineens vuurde het wapen toch een echte kogel af die cameravrouw Halyna Hutchins doodde en regisseur Joel Souza verwondde.

Alec Baldwin Unscripted

De Amerikaanse zender ABC News belicht deze week in een twee uur durende special Alec Baldwin Unscripted het dodelijke incident. Daarbij kijkt het naar wat vooraf ging op de set van Rust, de lopende onderzoeken en spreekt het ook exclusief met de acteur zelf. In een eerste trailer zijn alvast enkele opvallende uitspraken uit dat interview te horen.

“De trekker van dat wapen is niet overgehaald. Ik heb de trekker niet overgehaald. Ik zou nooit een pistool op iemand richten en de trekker overhalen, nooit”, begint Baldwin zijn opvallende uitleg. De acteur, die ook coproducent was van de film Rust, zegt ook geen idee te hebben hoe de kogel in het rekwisietwapen is geraakt. “Iemand heeft een echte kogel in het pistool gestoken, een kogel die niet eens op het terrein had mogen zijn.”

Huiszoekingsbevel

Hoe de kogel dat wel op de set van Rust is geraakt en uiteindelijk in het wapen beland is, is voorlopig dus nog onduidelijk. Dinsdag liet het Sheriff’s Office van Santa Fe County wel weten dat er een nieuw huiszoekingsbevel is uitgevaardigd. In het bevelschrift staat te lezen dat de onderzoekers mogelijk hebben gevonden waar de dodelijke kogel vandaan kwam.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…