Left Right
scrollTop top

Alec Baldwin reageert op dodelijk schietincident: “Geen woorden kunnen shock en verdriet omschrijven”


Alec Baldwin
© Van Tine Dennis / Abacapress (via Isopix)

Alec Baldwin heeft via Twitter gereageerd op het schietincident op de filmset van Rust. Daarbij raakte de acteur twee productieleden met een pistool dat eigenlijk losse flodders had moeten afvuren. De 42-jarige cameravrouw Halyna Hutchings overleefde het niet. Regisseur Joel Souza werd ook geraakt, maar is buiten levensgevaar.

Vandaag vond een drama plaats op de set van de film Rust. De 63-jarige acteur Alec Baldwin speelt in die film de rol van Harland Rust en moest voor een scène schieten met een filmgeweer. Dat geweer was een rekwisiet dat enkel losse flodders zou moeten afvuren en dus ongevaarlijk zou moeten zijn. Maar toch liep het fout.

Halyna Hutchins

Toen Baldwin het schot loste, werden twee productieleden geraakt. Het ging daarbij om regisseur Joel Souza en de cameravrouw Halyna Hutchins, die laatste overleefde het incident niet. Ze overleed in de helikopter richting het ziekenhuis. Souza werd eerder vandaag al ontslagen uit het ziekenhuis.

Vanuit de filmwereld regende het al steunbetuigingen voor de cameravrouw. En nu heeft ook Alec Baldwin zelf gereageerd op het incident. Hij deed dat in twee tweets.

“Geen woorden voor”

“Er zijn geen woorden om mijn shock en verdriet te omschrijven na het tragische incident waarin Halyna Hutchins het leven liet”, schreef Baldwin. “Ze was een echtgenote, een moeder en een zeer geliefde collega van ons.” Hutchins gaf zelf via Instagram ook aan dat ze genoot van haar tijd op de set van Rust. Ze deelde regelmatig foto’s vanop de set in New Mexico.

“Ik werk mee met het politieonderzoek om uit te zoeken hoe dit tragische incident kon gebeuren. Daarnaast heb ik ook contact opgenomen met de echtgenoot van Hutchins om mijn steun te bieden aan hem en zijn familie. Mijn hart breekt voor haar echtgenoot, hun zoon en alle mensen die Halyna kenden en van haar hielden.”

De politie onderzoekt de zaak en zal achterhalen waar het fout liep. Voorlopig is er nog niemand aangeklaagd, maar de aanwezigen werden wel ondervraagd.

Lees hier de tweets van Alec Baldwin:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…