‘Supernatural’-acteur Jensen Ackles komt terug naar het grote scherm in ‘Rust’

Acteur Jensen Ackles, die al twee decennia lang ons televisiescherm domineert dankzij populaire series zoals Supernatural, Dark Angel, Dawson’s Creek en Smallville, zal nu ook binnenkort op het grote scherm te zien zijn. Opvallend is dat de bekende televisieacteur sinds de film My Bloody Valentine uit 2009 geen hoofdrol meer kreeg in andere filmprojecten. Maar daar komt dus nu verandering in.

De Supernatural-acteur zal de cast van Rust vervoegen, een western film met de welgekende Alec Baldwin (Beetlejuice, 30 Rock) in de hoofdrol. Travis Fimmel, die ons vooral bekend is als Ragnar Lodbrok uit de hitserie Vikings, Brady Noon (Good Boys) en Frances Fisher (Titanic, Unforgiven, True Crime) zijn ook aan boord. De film is geschreven en geregisseerd door Joel Souza (Crown Vic) en gebaseerd op een verhaal van Souza en Baldwin, meldt Deadline.

Het plot

In deze aankomende film speelt Alec Baldwin een outlaw genaamd Harland Rust, die al zolang hij zich kan herinneren een prijs op zijn hoofd heeft staan. Nadat zijn vervreemde kleinzoon, de 13-jarige Lucas (Brady Noon), ter dood veroordeeld wordt voor een accidentele moord, reist Harland naar Kansas om hem uit de gevangenis te bevrijden. Van daaruit moeten ze vluchten voor U.S. Marshal Wood Helm (Ackles) en een premiejager genaamd Fenton ‘Preacher’ Lang, gespeeld door Travis Kimmel. Terwijl grootvader en kleinzoon hun achtervolgers over de Amerikaanse grens proberen te ontlopen, komen er allerlei geheimen aan het licht en ontstaat er een onverwachte familieband.

Toekomstperspectief

En dit is nog lang niet het laatste dat we van Jensen Ackles zullen zien. De acteur zal ook debuteren als Soldier Boy in het langverwachte derde seizoen van de Emmy genomineerde serie The Boys, waarvan de opnames vorige maand zijn afgerond. Maar er is nog geen première datum vastgesteld op Amazon Prime Video. Daarbij zal hij ook verschijnen in een prequel van Supernatural, genaamd The Winchesters, die zich zal richten op het leven van Sam (Jared Padalecki) en Deans (Ackles) ouders.

Meer
Lees meer...