Left Right
scrollTop top

Alec Baldwin schiet cinematograaf dood op set met rekwisietgeweer


Alec Baldwin
© Alec Baldwin – foto: David Warren /Sipa USA/Isopix

Acteur Alec Baldwin heeft de 41-jarige cameravrouw Halyna Hutchins doodgeschoten op de set van de film Rust, met een pistool dat losse flodders zou moeten afvuren. Ook de regisseur werd geraakt. Hij ligt in het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar. Dat melden Amerikaanse media.

“Twee personen werden neergeschoten tijdens het filmen van een scène op de set van de filmwestern Rust“, zei de sheriff in het plaatselijke Santa Fe in New Mexico. “Eén slachtoffer, een 42-jarige vrouw, is bezweken aan haar verwondingen.”

Niemand aangeklaagd

De sheriff zei dat het incident te maken had met een pistool dat gebruikt werd als rekwisiet voor de 19e-eeuwse western Rust: “Volgens onderzoekers lijkt het erop dat bij de scène die gefilmd werd een rekwisietvuurwapen werd gebruikt toen het afging. Rechercheurs onderzoeken hoe en wat voor soort projectiel er is afgevuurd.”

Halyna Hutchins werd per helikopter naar het ziekenhuis van de Universiteit van New Mexico gebracht. Daar werd ze door medisch personeel dood verklaard, meldt het sheriffbureau. De 48-jarige regisseur Joel Souza werd per ambulance naar het Christus St. Vincent Regional Medical Center gebracht, waar hij wordt behandeld voor zijn verwondingen.

Wat er precies is misgegaan op de set, is nog onduidelijk. Er wordt niet van uitgegaan dat Baldwin de twee slachtoffers wilde raken. Het onderzoek is nog gaande en er is nog niemand aangeklaagd.

Brandon Lee

Dit is niet de eerste keer dat er een fataal ongeluk gebeurt op een filmset met een rekwisietgeweer of prop gun.

Het bekendste geval is dat met Brandon Lee, de zoon van vechtsportlegende Bruce Lee. In 1993 stierf hij tijdens het filmen van The Crow, nadat hij werd neergeschoten door een pistool dat met losse flodders geladen had moeten zijn.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…