Alec Baldwin wou graag Tony Soprano executeren in de finale van “The Sopranos”

Hollywood-acteur en Sopranos-fan van het eerste uur Alec Baldwin had een opmerkelijke primeur voor de “Talking Sopranos”-podcast, waarin hij eerder deze week te gast was. Hij zou, toen de serie nog liep, hard gelobbyd hebben om gecast te worden als de man die Tony Soprano’s lot bezegelde.

“Ik belde wie het ook was, ik ben het vergeten, en ik zei: ‘Zeg hen, wanneer het tijd is om Jimmy te vermoorden’ – dit was vroeg voordat we bij het einde kwamen – ‘er is maar één man in deze business die binnen moet komen, Jimmy (James Gandolfini) moet omleggen, en wegrijden met Edie (Falco, die Tony’s vrouw Carmela speelde), en ik ben die man,'” meldde Baldwin. “Ik ben de man die Jimmy omver moet blazen en Edie, op wie ik smoorverliefd ben, moet meenemen.”

Speculatie

Hoewel fans nu positief terugkijken op het einde, bleven veel mensen na de finale verbouwereerd achter door de ambiguïteit ervan. Is Tony Soprano gestorven? Leefde de familie nog lang en gelukkig? Of is het scherm misschien zwart geworden omdat er een buitenaardse invasie plaatsvond die “The Sopranos” in “War of the Worlds” veranderde? 

Hoe dan ook, de onzekerheid van het einde heeft geleid tot ontelbare theorieën en internetspeculatie. En zelfs voordat de finale geschreven was, was Baldwin aan het lobbyen om een belangrijke rol in het einde te hebben.

Zo vervolgde hij: “Het castingbureau zei tegen mij: ‘Tuurlijk, geweldig, we voegen je naam toe aan de lijst van alle Ierse acteurs die denken dat ze in ‘The Sopranos’ moeten komen.”

Uiteraard heeft zo’n scène niet plaatsgevonden en is Baldwin nooit in de serie verschenen. Het wordt echter algemeen aangenomen dat Tony Soprano stierf aan het einde van de serie, hoewel de maker van de serie, David Chase, nooit volledig heeft bevestigd dat dat is wat er gebeurd is.

“Talking Sopranos”

De “Talking Sopranos”-podcast wordt gehost door Michael Imperioli (die Christopher Moltisanti speelt in de serie) en Steve Schirripa (alias Bobby Bacala). De twee acteurs hebben een bizarre chemie die entertainende discussies oplevert.

Meer
Lees meer...