‘Stranger Things’ seizoen 4 zal antwoorden geven op prangende vragen

Na drie jaar is het eindelijk bijna zover. Volgende maand, op 27 mei 2022, komt het eerste deel van het vierde seizoen van Stranger Things uit. Vorige week zagen we in de eerste trailer al dat de nieuwe afleveringen weer heel wat donkerder zullen worden. Maar daarnaast zal seizoen 4 ook heel wat antwoorden geven op prangende vragen uit vorige seizoenen.

Voor fans van de reeks Stranger Things is het wachten bijna voorbij. Met een eerste release op 27 mei en een tweede release op 1 juli komen er eindelijk weer nieuwe afleveringen aan. Daar moesten de fans lang op wachten, want het vorige seizoen dateert al van juli 2019. Dat seizoen 4 een pak langer zal duren, dat wisten we al. Maar nu maken makers Ross en Matt Duffer ook meer bekend over de inhoud.

Donker en duister

Uit de eerste trailer konden we alvast afleiden dat het vierde seizoen nóg donkerder zal worden dan alle voorgaande seizoenen. Een groot aantal scènes lijkt zich namelijk af te spelen in het Upside Down. Zo zien we onder andere Steve Harrington (Joe Keery), Dustin Henderson (Gaten Matarazzo), Max Mayfield (Sadie Sink) en Robin Buckley (Maya Hawke) in de parallelwereld.

In de rest van de beelden zagen we vooral heel veel verschillende dingen. Daaruit maken we op dat het nieuwe seizoen weer grootser wordt dan het vorige. Meer verhaallijnen, meer personages en meer actie, dat is wat we kunnen verwachten. Maar ook een nieuwe slechterik, want doorheen de trailer maakten we al kennis met nieuw wezen, Vecna.

Antwoorden

Wie Vecna precies is, dat zal moeten blijken. Maar het wezen is alleszins gelinkt aan de gebeurtenissen uit alle voorgaande seizoenen, van de verdwijning van Will tot de dood van Billy. In een interview met Entertainment Weekly laten makers Ross en Matt Duffer alvast weten dat het vierde seizoen ons veel antwoorden zal geven.

Doorheen alle afleveringen van Stranger Things is er eigenlijk maar één brandende vraag: Wie zorgt ervoor dat dit allemaal gebeurt? Of we op die vraag een antwoord gaan krijgen, dat weten we nog niet. Maar toch beloven de Duffers ons dat seizoen 4 duidelijkheid zal brengen. “We leren meer over de Stranger Things-mythologie dan ooit. We gaan zien wat het kwaad echt wil en waarom. Dat is voor ons ook heel spannend”, klinkt het bij Matt Duffer.

Bekijk de trailer van Stranger Things hier:

https://www.youtube.com/watch?v=yQEondeGvKo

Stranger Things 4 Vol. 1 is vanaf 27 mei 2022 te zien op Netflix. Op 1 juli 2022 volgt Vol. 2. Kan je niet wachten? Bekijk dan hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...