‘Stranger Things’: Dit is hoe oud de personages zijn in seizoen 4

Het lijkt allemaal al gigantisch lang geleden ondertussen, en dat is het ook. Maar op 27 mei en 1 juli krijgen we eindelijk, na drie jaar wachten, een nieuw seizoen van Stranger Things. En hoewel de release heel lang op zich heeft laten wachten, heeft dat geen invloed op de leeftijd van de personages. Daarom zorgen wij maar al te graag voor een opfrissing van het geheugen.

Het allereerste seizoen van Stranger Things kwam uit in 2016. Dat is ondertussen al zes jaar geleden, maar toch speelt de serie zich tot nu toe af over een periode van vier jaar. Dat wil zeggen dat de acteurs die rond het begin van de serie de leeftijd van hun personage hadden, nu ouder zijn dan hun personage. Daarom is hier even een opfrissertje.

Jongeren

Will, Mike, Eleven, Lucas en Dustin, oftewel The Party, zouden allemaal geboren zijn in het jaar 1971. Dat zorgt ervoor dat zij in seizoen 1, wat zich afspeelt in 1983, 12 jaar oud zijn. In het tweede seizoen zijn ze een jaar ouder, en komt ook het personage Max er nog bij. Ook zij heeft dezelfde leeftijd. In het derde seizoen, 1985, zijn ze allemaal 14. Dat wil zeggen dat ze in het vierde seizoen de leeftijd van 15 bereiken.

De acteurs die de rollen spelen zijn die leeftijd ondertussen wel al voorbij. De acteur die het dichtst bij de leeftijd van zijn personage ligt is Noah Schnapp (Will), die in het echt 17 jaar oud is. Voor Caleb McLaughlin (Lucas) en Sadie Sink (Max) is het leeftijdsverschil al groter. Zij zijn beiden 21 jaar oud ondertussen.

Volwassenen

Bij Steve, Robin, Nancy en Jonathan ligt die leeftijd wat hoger. Jonathan en Nancy hebben dezelfde leeftijd en zouden in 1986 afstuderen van de middelbare school. Zij zijn in het vierde seizoen dus 18 jaar oud. Steve en Robin zijn 19. De acteurs zijn allemaal wel een pak ouder, zo zijn Charlie Heaton (Jonathan) en Joe Keery (Steve) allebei zelfs tien jaar ouder dan hun personage.

De ouders in de serie, Hopper en Joyce, zijn in Stranger Things even oud. Volgens het boek Stranger Things: Darkness on the Edge of Town was Hopper 35 jaar oud in 1977. Dat wil zeggen dat hij in 1986, wanneer seizoen 4 zich afspeelt, 44 jaar is. Ook Joyce zou die leeftijd hebben. De acteurs zijn iets ouder. David Harbour (Hopper) is er 47, terwijl Winona Ryder (Joyce) 51 jaar oud is.

Bekijk de trailer van Stranger Things hier:

Meer
Lees meer...