‘Stranger Things’-afleveringen in seizoen 4 zullen langer dan een uur duren

Dat het nieuwe seizoen van Stranger Things langer zou duren dan voorgaande seizoenen, dat wisten we al. Maar nu hebben de makers van de reeks, de Duffer Brothers, ook laten weten hoelang elke aflevering zal duren. In een interview met Deadline vertelden ze dat het vierde seizoen negen afleveringen van langer dan een uur telt. Het vierde seizoen komt, in twee delen, uit op 27 mei en 1 juli 2022.

De negen nieuwe afleveringen van Stranger Things zullen langer zijn dan in voorgaande seizoenen. In een eerdere post liet de productie al weten dat het vierde seizoen “groter en langer” zou zijn, maar tijdens een panelgesprek bevestigden de Duffer Brothers dat nieuws nog eens. Elke aflevering zal langer dan 60 minuten duren. Dat is lang, zeker als je weet dat sommige voorgaande afleveringen maar 35 minuten lang waren.

ST4

Het vierde seizoen van Stranger Things (of ST4) komt op 27 mei en 1 juli op Netflix. Dat seizoen is een van de meest belangrijke releases op Netflix dit jaar. De reeks is al sinds 2016 het goudhaantje van de streamingdienst. Het derde seizoen, dat in 2019 uitkwam, werd zelfs de meest bekeken Netflixreeks aller tijden. Ondertussen is er veel gebeurd in de ranglijsten, maar de release van het vierde seizoen moet weer voor een gigantisch succes zorgen.

En in dat succes geloven de makers alvast. Matt en Ross Duffer, de bedenkers van de reeks, lieten in een post op Twitter al weten dat de lange wachttijd een reden heeft. Het seizoen zou namelijk het grootste, langste en gekste seizoen tot nu toe worden. Dat herhaalden de twee ook nog eens in het panelgesprek van Deadline. “Ik denk dat er geen enkele aflevering korter is dan een uur. Het is echt heel lang, dus ik denk dat het bijna het dubbele van het vorige seizoen is. Dat is een van de redenen waarom het zolang duurde. Het gaat anders aanvoelen en het is écht veel groter dan anders, liet Matt Duffer weten.

Bekijk hier een eerste teaser van Stranger Things:

Kan je niet wachten? Kijk gerust eens in onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...