‘Stranger Things 4’ wordt op één na meest bekeken Netflixreeks aller tijden

Het verbluffende vierde seizoen van Stranger Things lijkt de meest succesvolle aller tijden te worden. Met de nieuwste afleveringen erbij geteld, werd seizoen 4 al zo’n 1,15 miljard (!) uren bekeken. Daarmee is Stranger Things 4 de tweede serie ooit die de kaap van een miljard kijkuren weet te overschrijden. De Netflixhit moet enkel het Zuid-Koreaanse Squid Game voorlaten.

We hebben er zo’n drie jaar op moeten wachten, maar het vierde seizoen van Stranger Things was het zeker waard. En dat uit zich nu ook in de kijkcijfers bij Netflix. Stranger Things seizoen 4 is nu namelijk de op één na meest bekeken reeks op de streamingdienst.

Alles kan nog

De mijlpaal komt slechts vijf dagen na het debuut van het tweede deel van de hitserie dat bestaat uit twee afleveringen die bijna vier uur duren. Hiermee werd het vierde seizoen van Stranger Things al zo’n 1,15 miljard uren bekeken in totaal sinds de première van Vol. 1 op 27 mei. Dat maakt Stranger Things slechts de tweede reeks die de kaap van een miljard kijkuren weet te overschrijden.

De eerste Netflixreeks ooit die meer dan een miljard uren werd bekeken is namelijk Squid Game. Met 1,65 miljard kijkuren is de Zuid-Koreaanse reeks nog steeds de populairste serie aller tijden. Daar kan echter verandering in komen. Het vierde seizoen van Stranger Things is namelijk al de best bekeken Engelstalige reeks op Netflix. Daarnaast had Vol. 1 ook het beste openingsweekend voor een Engelstalige serie op het platform ooit, waarmee het Bridgerton versloeg. En de kans om ook Squid Game te verslaan en zo de populairste Netflixserie aller tijden te worden, bestaat nog. Zo hebben de makers het slim gespeeld door het vierde seizoen van Stranger Things in twee te delen. Hierdoor worden die kijkcijfers ook samengeteld. Zo staat het tweede deel nog geen 28 dagen op Netflix, waardoor die kijkuren dus nog bij het totaal zullen worden opgeteld.

Top 10

Sinds de release van het eerste deel van Stranger Things seizoen 4 op 27 mei is de reeks ook niet meer weg te houden van de eerste plaats in de top 10 series van Netflix. Daar verbleef de serie haast elke week met enkel een uitzondering twee weken geleden. Toen kwam het nieuwe, derde seizoen van The Umbrella Academy namelijk op nummer 1 te staan. De reeks moest op 1 juli zijn plaats al echter afstaan aan Stranger Things Vol. 2. Deze twee series domineren ook de rest van de hitlijsten. Fans begonnen namelijk ook de voorgaande seizoenen van de reeksen te herbekijken, waardoor ook die nu verschijnen in de top 10.

Andere goed bekeken reeksen op de streamingdienst zijn nog Man Vs. Bee, het zesde en laatste seizoen van Peaky Blinders en Snowflake Mountain.

Meer
Lees meer...