Deze ‘Bridgerton’-actrice heeft ondanks haar belangrijke rol nog nooit op de set gestaan

Bridgerton is een van de meest populaire series op Netflix. Al sinds het eerste seizoen breekt de serie kijkcijferrecords en is het niet meer van de streamingdienst weg te denken. In de twee seizoenen die ondertussen uit zijn, is er één actrice die een belangrijke rol speelt zonder dat ze te zien is. Die actrice laat nu ook weten dat ze zelfs nog nooit op de set aanwezig is geweest.

De Netflixserie Bridgerton draait elk seizoen om een ander personage. Maar toch is er één personage dat in de twee seizoenen een gigantisch belangrijke rol speelt: Lady Whistledown. Hoewel die rol in de reeks wordt gespeeld door Nicola Coughlan, is er toch nog een andere actrice die haar daarbij helpt. En die actrice, waarvan enkel de stem is te horen, vertelt nu dat ze nog nooit op de set is geweest.

Lady Whistledown

Al sinds het eerste seizoen speelt Lady Whistledown een grote rol in Bridgerton. Zij was de persoon die in het geheim pamfletten uitdeelde vol roddels en verhalen uit de high society. In die kleine krantjes stonden vaak verhalen over de Bridgertons en hun liefdesleven. Die brieven werden in de reeks vaak voorgelezen aan de hand van een voice-over. En de stem die de kijkers daar hoorden was die van actrice Julie Andrews (The Sound of Music, Mary Poppins).

Uiteindelijk kwamen de kijkers te weten welk personage Lady Whistledown was, maar toch bleef Andrews de voice-over in het tweede seizoen. Of ze ook in het derde seizoen te horen zal zijn, dat is nog niet zeker. Maar die kans is wel groot. Dat seizoen gaat namelijk over Penelope Featherington (Nicola Coughlin), aka Lady Whistledown, en Colin Bridgerton (Luke Newton).

Nooit op set

Maar voor die rol hoeft Julie Andrews alleszins nooit op de set aanwezig te zijn. In een recent interview met de Today Show, via ScreenRant, vertelde ze dat ze zelfs nog nooit iemand van de cast heeft ontmoet. “De volledige productie is fantastisch. Ik vind het een eer dat ze mij hebben gekozen voor de rol, maar ik heb nog nooit iemand van het bedrijf ontmoet”, klonk het. “Ik zie ze natuurlijk wel in de show, maar ik doe al mijn opnames ver, ver weg van iedereen.”

Meer
Lees meer...