‘Bridgerton’: Nicola Coughlan onthult grote hint over seizoen 3

Wij zagen onlangs nog het zwijmelachtige liefdesverhaal van Lord Anthony Bridgerton en Kate Sharma in seizoen 2 van hitreeks Bridgerton. Maar de fans, inclusief wij, wachten al ongeduldig op het ontstaan van een nieuwe romance. Die zou, zoals recent vernomen, die van Penelope en Colin zijn. En hebben wij geluk, want actrice Nicola Coughlan heeft onlangs een grote hint gegeven over seizoen 3.

We weten sinds kort dat het aankomende seizoen van de populaire Netflixreeks Bridgerton niet zal focussen op Benedict Bridgerton. In de plaats zal het liefdesverhaal vertellen van Colin Bridgerton en Penelope Featherington (aka Lady Whistledown). Actrice Nicola Coughlan (Penelope) postte daar gisteren, op dinsdag 24 mei, een zeer interessante Instagram Story over.

Screenshot Instagram Nicola Coughlan

Hints

In de beruchte Instagram Story zien we een foto van een planning. Daarop staat “Fitting With: Penelope“. Dat betekent dus dat de start van de opnames van Bridgerton seizoen 3 niet meer ver weg is! Als dat nog niet genoeg was om alle fans een vreugdekreetje te doen uitslaan, schreef Coughlan er nog dit onder: “You.Are.Going.To.Lose.Your.Mind.

Maar dit zijn niet de eerste hints die de Ierse actrice, die dus de hoofdrol van Penelope Featherington vertolkt, al heeft laten vallen over het aankomende seizoen. Tijdens een interview met E! News op 18 mei onthulde Coughlan de komst van een nieuw gezicht in de Ton. “Ik heb gehoord dat er een nieuwe man in de Ton komt, wat wij dus de Londense society van die tijd noemen”, deelde ze.

Daarbij bevestigde ze ook dat seizoen 3 al in productie is. “We zijn al begonnen omdat het zo’n lange tijd duurt. Ze maken elk kostuum vanaf nul, ook voor alle acteurs in de (kleine) bijrollen”, zei ze. “Ik zag vandaag een foto van de fitting van Luke Newton (die Colin speelt in de reeks, red.). Daarop zag ik dat zijn kleren al geëvolueerd zijn van ‘een jongetje’ naar leading man.”

Seizoen 3

Indien je het nog niet wist, Bridgerton seizoen 3 zal het liefdesverhaal van Penelope Featherington en Colin Bridgerton vertellen. Hiermee zal het afwijken van de volgorde van de boekenreeks van Julia Quinn. Het eerste en tweede seizoen volgden namelijk het eerste en tweede boek uit Quinns serie. Het derde seizoen van de populaire Netflixreeks zal dus het verhaallijn van het vierde boek, Romancing Mister Bridgerton, volgen. Waarom dit zo is legde nieuwe showrunner Jess Brownell al eerder uit.

Nicola deelde het nieuws op haar Instagram op 16 mei 2022. “Net als Lady Whistledown heb ik best lang een groot geheim bewaard … maar ik kan jullie eindelijk vertellen dat Bridgerton seizoen 3 het verhaal van Colin en Penelope is ❤️”, schreef ze.

Meer
Lees meer...