‘Stranger Things’-fans starten petitie om overleden personage terug te brengen

Het vierde seizoen van Stranger Things zit erop, en dat betekent ook dat fans afscheid hebben moeten nemen van een aantal personages. En hoewel de makers op voorhand vertelden dat het aantal stergevallen zou oplopen, viel dat allemaal nog wel mee. Toch is de dood van één bepaald personage zo hard aangekomen, dat sommige fans nu een petitie zijn gestart. Daarmee willen ze de makers overtuigen om hem terug te brengen.

Opgelet: Dit artikel bevat spoilers

Net zoals in de vorige seizoenen van Stranger Things hebben we ook deze keer afscheid moeten nemen van een geliefd personage. In de allerlaatste aflevering leek het er even op dat we meerdere personages zouden moeten laten gaan, maar uiteindelijk bleef het bij één. En dat personage, Eddie, willen de fans nu toch graag terug zien in een volgend seizoen.

Nieuwe personages

Fans van de serie zijn het al gewoon. Elk jaar maakt een leuk personage zijn/haar intrede in de wereld van Stranger Things, om nadien doodleuk te sterven. In het eerste seizoen was dat Barb (Shannon Purser), in het tweede namen we meteen afscheid van Bob (Sean Astin) en in het derde raakten we Billy (Dacre Montgomery) en Alexei (Alec Utgoff) kwijt.

Het viel dus te verwachten dat de makers van Stranger Things het weer van plan waren. Maar toch hoopten de fans er vanaf het begin van het vierde seizoen op dat het deze keer anders was. Het personage Eddie Munson (Joseph Quinn) deed zijn intrede en iedereen was meteen verkocht. Maar toch mocht het niet baten, want in de laatste aflevering stierf Eddie na een gevecht met een zwerm demobats.

Petitie

Met de beslissing om Eddie meteen te laten sterven, was niet iedereen het eens. Omdat het personage meteen zo graag gezien werd, gingen de fans ervan uit dat de vloek eindelijk was gaan liggen. Dat leek uiteindelijk toch niet het geval, maar daar laten een aantal fans het niet bij. Zij startten een petitie waarmee ze Eddie terug in de serie willen krijgen.

“De Duffer Brothers hebben Eddie zonder reden vermoord. Ik en vele anderen vinden dus dat hij een tweede kans verdiend en moet terugkomen. En niet alleen als flashback. Teken dit om awareness te verspreiden”, staat er te lezen bij de petitie op change.org. Ondertussen werd de petitie al bijna 35.000 keer ondertekend.

Meer
Lees meer...