‘Stranger Things’: Ook dit personage was bijna gestorven in seizoen 4

De hype rond Stranger Things is weer helemaal terug. En dat weten ook bedenkers Matt en Ross Duffer. Daarom besloten ze om tijdens een interview met Collider nog een bommetje te droppen. Het had namelijk geen haar gescheeld of er was tijdens de seizoensfinale nóg een personage gestorven.

(Opgelet: dit artikel kan spoilers bevatten)

Op dit moment is Stranger Things aan een enorm sterke beurt bezig. De reeks brak na de release van het eerste deel al meteen een Netflixrecord én het werd vorige week ook de eerste Engelstalige Netflixreeks die de miljard kijkuren overschreed. Ook op TikTok kon de reeks op heel wat populariteit rekenen, al nam de positieve aandacht wel wat af na de release van deel twee. Dat kwam doordat velen het niet eens waren met de keuzes van de Duffer Brothers in verband met de sterfgevallen.

Sterfgevallen

Vorige week, op 1 juli, kwam het tweede deel van Stranger Things 4 uit. Voor die twee laatste afleveringen te zien waren, deden zowel sommige acteurs als de makers verschillende uitspraken over sterfgevallen. Daardoor kregen de meeste fans schrik en ging iedereen ervan uit dat hun favoriet personage zou sterven.

Maar dat groot aantal sterfgevallen bleef uit. In de seizoensfinale stierf er maar één personage, namelijk Eddie (Joseph Quinn). Hij offerde zichzelf op zodat de anderen meer tijd zouden hebben om het kwaad te verslaan. Toch had het geen haar gescheeld of er was nog een personage gestorven. Al gaat het daarbij weer niet om een van de hoofdpersonages.

Dmitri Antonov

In een interview met Collider vertellen de Duffers namelijk dat ook Dmitri/Enzo (Tom Wlaschiha) normaal gezien zou sterven. Maar in de uiteindelijke versie kozen ze er toch voor om dat niet te doen. Dmitri Antonov was een corrupte Russische cipier die, nadat hij Hopper (David Harbour) hielp met een ontsnappingspoging, zelf werd opgepakt en opgesloten. Uiteindelijk kwamen de twee samen in de cel terecht, waarna ze met de hulp van Murray (Brett Gelman) en Joyce (Winona Ryder) tóch ontsnapten.

“Er was een versie waarin Dmitri aka Enzo het tweede deel niet zou overleven”, vertelden Matt en Ross Duffer. “Uiteindelijk bleef hij er toch bij, omdat we dat na lang nadenken toch beter vonden.” Over hoe Dmitri dan normaal zou gestorven zijn, is niets over gezegd. Wij zijn alvast benieuwd of er in het vijfde seizoen nog een reünie komt tussen Dmitri en de Byers/Hopper-familie.

Stranger Things 4 al volledig gezien? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...