‘Stranger Things’-bedenkers wilden nieuw personage eigenlijk niet laten sterven

Het vierde seizoen van Stranger Things staat ondertussen al een tijdje (gedeeltelijk) online. In die korte tijd hebben een aantal nieuwe personages de weg naar de harten van de kijkers al gevonden. Eén van die personages stierf jammer genoeg al in de allereerste aflevering en daar lijken de Duffer Brothers nu spijt van te hebben.

(Opgelet: dit artikel bevat spoilers)

Een nieuw seizoen van Stranger Things betekent ook een groot aantal nieuwe personages. Zo maakten kijkers kennis met onder andere Eddie Munson (Joseph Quinn), Argyle (Eduardo Franco) én Chrissy Cunningham (Grace Van Dien). Zij werden in korte tijd echte fan favorites, al was dat succes voor een van hen maar van korte duur. In de allereerste aflevering sterft het personage Chrissy namelijk al, en dat is iets waar makers Matt en Ross Duffer nu spijt van lijken te hebben.

Chrissy Cunningham

Naar goede gewoonte krijgen de fans van Stranger Things elk seizoen een aantal nieuwe personages te zien. Maar wat ook vaak gebeurt, is dat die personages het niet lang volhouden. Zo zagen kijkers al hoe Benny stierf aan het begin van seizoen 1, hoe Bob in seizoen 2 zijn leven gaf en hoe de Russische wetenschapper Alexei veel te snel de serie verliet. En dat was ook in het vierde seizoen al het geval. In de allereerste aflevering wordt het personage Chrissy Cunningham het eerste slachtoffer van Vecna.

Spijt

En van die keuze hebben de Duffer Brothers nu spijt. Dat vertelden ze in een interview met TVLine. “We hebben vaak van die momenten waarop we denken ‘Wat hebben we gedaan?'”, klinkt het. “Toen we de scène tussen Chrissy en Eddie op het bankje filmden, hadden we haar sterfscène al ingeblikt. Maar toen zagen we de chemie tussen Grace (Van Dien, red.) en Joseph (Quinn, red.) en dat was gewoon prachtig.”

De twee vergeleken de dood van het personage Chrissy met die van Bob (Sean Astin). “Toen Bob in seizoen 2 stierf, wilden we dat ook niet. We waren verliefd geworden op het personage én op Sean Astin. Niemand wou dus dat hij doodging, maar ja”, vertelden ze. Daarna lieten ze vallen dat ze met zowel Grace Van Dien als Sean Astin graag nog een volgende project wilden maken.

Bekijk de bankscène hier:

Stranger Things staat in onze lijst met 50 beste series op Netflix. Bekijk de volledige lijst hier.

Meer
Lees meer...