‘Stranger Things’-personage Eddie zal niet meer terugkeren in laatste seizoen

Slecht nieuws voor de fans van Stranger Things en Eddie, want het personage zal zo goed als zeker niet meer te zien zijn in het vijfde en laatste seizoen. Dat liet producer en regisseur Shawn Levy weten in een interview. Eddie Munson kende een noodlottig einde in de laatste aflevering, maar toch hoopten fans op een magische terugkeer. Die terugkeer zit er dus niet in.

Net zoals elk seizoen had ook dit seizoen van Stranger Things zo zijn fan favorites. Naast slechterik Vecna (Jamie Campbell Bower) was ook Eddie (Joseph Quinn) meteen gigantisch populair. Maar jammer genoeg liep het vierde seizoen niet zo goed af voor Eddie. Toch gingen de fans ervan uit dat een terugkeer er nog inzat. Sommigen begonnen zelfs een petitie, maar dat blijkt nu weinig zin te hebben. De kans dat het personage opstaat uit de dood lijkt zo goed als onbestaande.

Eddie Munson

In mei dit jaar was de hype rond Stranger Things weer helemaal terug. Toen kwam het eerste deel van het vierde seizoen uit én maakten de fans kennis met het personage Eddie Munson. Op het eerste zicht leek Eddie een irritante, bizarre ‘freak’ met een voorliefde voor satanistische muziek en rituelen. Maar al snel leerde de kijker de echte Eddie kennen.

Doorheen het seizoen ontpopte hij zich tot een van de meest besproken personages van de reeks én zorgde hij voor een iconische scène waarin Metallica ook een grote rol speelde. Maar zoals dat vaak gaat met populaire personages, liep het niet zo goed af voor Eddie in de laatste aflevering. In een gevecht met demobats in het Upside Down stierf hij in de armen van zijn goeie vriend Dustin (Gaten Matarazzo).

Geen terugkeer

Hoewel de fans initieel dus nog hoopten op een terugkeer van Eddie “de freak” Munson, lijkt die hoop nu compleet neergehaald te zijn. Regisseur en producer Shawn Levy liet namelijk aan The Hollywood Reporter weten dat de kans “bijna onbestaande” is dat hij nog te zien zal zijn in het vijfde seizoen.

“Heel veel mensen zeggen dat ze een seizoen 5 zonder Eddie niet zouden aankunnen. Ze zoeken allerlei manieren om hem toch te laten terugkeren. Maar het is bijna onmogelijk om het echt nog te laten gebeuren. Het zit er niet meteen in. We weten dat iedereen van Eddie hield, wij ook”, klonk het. De kans bestaat natuurlijk wel dat acteur Joseph Quinn nog zal terugkeren voor een aantal throwback-scènes.

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...