Metallica toont Eddie uit ‘Stranger Things’ op schermen tijdens ‘Master of Puppets’

Metallica is duidelijk fan van Eddie Munson (Joseph Quinn) uit Stranger Things. Nadat de groep eerder al z’n lof uitsprak over de scène waarin het personage de solo uit hun nummer Master of Puppets speelt, gebruikten ze het nu ook tijdens hun set op het Amerikaanse festival Lollapalooza.

Een van de beste scènes uit het vierde seizoen van Stranger Things was waarschijnlijk die waarin Eddie Munson (Joseph Quinn) de song Master of Puppets van Metallica brengt op zijn elektrische gitaar om de demobats te lokken. De acteur leerde voor die scène ook echt om de solo te spelen.

Metallica

Metallica reageerde eerder al op de scène. De band deelde het fragment uit Stranger Things toen via Instagram. In het bijschrift schreef Metallica: “We waren zo enthousiast over onze song in de serie. Niet alleen omdat het een onderdeel van de show werd, maar vooral omdat het in zo’n belangrijke scène werd gebruikt. We waren volledig weggeblazen, het is zo prachtig gedaan. Het was een eer om zo’n rol te mogen spelen in het verhaal van Eddie.”

Dat de band blij is met de scène maken ze nu nog eens duidelijk tijdens hun set op het Amerikaanse festival Lollapalooza. Toen het tijd was voor de solo van Master of Puppets verscheen Eddie Munson namelijk op de grote schermen langs het podium. Zo speelde Eddie dus eigenlijk samen met z’n grote helden de legendarische solo. Het vormde zo een mooi eerbetoon voor het personage dat in de laatste aflevering – tot groot ongenoegen van de fans van de reeks – overleed.

Bekijk hier hoe dat er op de festivalweide uitzag:

https://twitter.com/bestofjosephq/status/1552875495506776064?s=20&t=UTtxpTCKJmMphB0wMSemUg

Bekijk hier onze top 50 met de beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...